breaking newsΚύπρος

Μεταναστευτικό: Ο ασύμμετρος πόλεμος Τουρκίας εναντίον ΕΕ-Ελλάδος-Κύπρου

 

του Σάββα Ιακωβίδη

Θα συμφωνήσω με τον φίλο, καθηγητή Γιώργο Κέντα ότι, για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, η Αθήνα μιλά ξεκάθαρα και έντονα για «ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας» εκ μέρους της Τουρκίας. Επιτέλους, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει:

Πρώτον, ότι ο Ερντογάν δεν είναι απρόβλεπτος διότι εννοεί και υλοποιεί όσα εξαγγέλλει.

Ο Έλληνας Κυβ. Εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, δήλωσε (1.3.2020) μετά τη συνεδρία του ΚΥΣΕΑ:

• «Τις τελευταίες μέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια σύνορά της. Η μετακίνηση αυτή κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών και προσφύγων, έχει γίνει η ίδια διακινητής».

Δεύτερον, η Αθήνα αντιλαμβάνεται πλέον, έστω και αργά, πως η Ελλάδα – και δι’ αυτής η Ευρωπαϊκή Ένωση  – υφίσταται ασύμμετρο, οργανωμένο και καλά μεθοδευμένο πόλεμο, διά της προσπάθειας εισβολής χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα, τους οποίους η κυβέρνηση Ερντογάν επίσημα διευκολύνει να φτάσουν στα σύνορα.

Κρίσιμη απειλή

Τρίτον, η Αθήνα, με ολέθρια καθυστέρηση, αντιλαμβάνεται ότι το μεταναστευτικό συνιστά πλέον ύψιστης σημασίας κρίσιμη απειλή για την εθνική ασφάλεια, τη δημογραφία, την οικονομία, την κοινωνία, την ύπαρξη της Ελλάδος ως χριστιανικού κράτους και Έθνους.

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες, οι οποίοι με τόση θέρμη πριν από χρόνια άνοιξαν τις αγκάλες και τα σπίτια τους και δέχτηκαν τους πρώτους πρόσφυγες, σήμερα κατανοούν ότι: Οι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι εργαλειοποιούνται από την Τουρκία ως μέσο αδίστακτου εκβιασμού της Ευρώπης, συνιστούν ωμή, πολεμική ενέργεια της Άγκυρας για αποσταθεροποίηση της Ελλάδος.

Πέμπτον, παρά τις υποσχέσεις της ΕΕ για συμπαράσταση και αποστολή δυνάμεων της Frontex, πρακτικά η Ελλάδα είναι μόνη στην αντιμετώπιση της φοβερής απειλής των μεταναστευτικών ροών. Ο Έβρος και τα νησιά του Αν. Αιγαίου υφίστανται πρωτοφανή και διαρκώς εντεινόμενη πίεση από τις χιλιάδες παράνομων μεταναστών οι οποίοι, με επίσημη καθοδήγηση οργάνων της Τουρκίας και διακινητών, επιχειρούν να εισβάλουν στην ελληνική επικράτεια.
Παράνοια Ερντογάν

Έκτον, ο Ερντογάν υλοποιεί με ασυγκράτητη παράνοια και αδιστακτότητα όσα εδώ και πολλούς μήνες διακήρυσσε αλλά, εμφανώς, ούτε οι Βρυξέλλες ούτε, προπάντων, η Αθήνα ήθελαν να συνειδητοποιήσουν. 

• Ο Ερντογάν, ο ΥπΕξ, Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εσωτερικών, Σοϊλού, κατ’ επανάληψη απείλησαν: «Εάν ανοίξουμε τις πύλες, καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερους από έξι μήνες. Τους συμβουλεύουμε να μην παίζουν με την υπομονή μας».

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σχεδίαζε να επαναπατρίσει 1 εκ. Σύριους μετανάστες σε μια «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία, και απείλησε ότι θα ανοίξει ξανά τις πύλες για τους μετανάστες στην Ευρώπη εάν δεν λάβει επαρκή διεθνή στήριξη για το σχέδιο αυτό: «Ή θα γίνει αυτό ή διαφορετικά θα πρέπει να ανοίξουμε τις πύλες». Στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, απείλησε να πλημμυρίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με 5,5 εκ. Σύριους πρόσφυγες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος άνοιξε τις πύλες στις 28.2.2020 και καθοδηγεί οργανωμένα και επίσημα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να εισβάλουν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν δίνει την εικόνα πληγωμένου και ημιθανούς ζώου, το οποίο δίνει την τελευταία μάχη επιβίωσής του.

• Υλακτεί, ωρύεται, ψεύδεται και επιτίθεται κατά της Ελλάδος διά των μεταναστών, η πλειοψηφία των οποίων είναι οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας παρά Σύριοι.

Γιατί; Διότι θέλει να χρησιμοποιήσει τα 3,8 εκ. Σύριους ως εμβρυουλκό για να διαρρήξει την ασφάλεια και τα σύνορα της Ελλάδος και να εκβιάσει την ΕΕ, την οποία κατηγορεί ότι, τάχα, δεν κράτησε τις υποσχέσεις της.
Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2016 οι Ευρωπαίοι (και η Κύπρος) διαπραγματεύτηκαν την Μεταναστευτική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η ΕΕ προσέφερε στην Τουρκία μια σειρά οικονομικών και πολιτικών κινήτρων με αντάλλαγμα την υπόσχεση της Άγκυρας να σταματήσει τη ροή μεταναστών στην Ελλάδα. Επίσης δεσμεύτηκαν κατά τρόπο ασύγγνωστο ότι θα επέτρεπαν στα 80 εκ. Τούρκων να μεταβαίνουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα.

Στις 22 Ιουνίου 2019, ο ΥπΕξ, Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία ανέστειλε τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με την Ελλάδα, επειδή η Αθήνα απελευθέρωσε οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Στις 22 Ιουλίου 2019, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία ανέστειλε και τη Μεταναστευτική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας επειδή, ισχυρίστηκε, η ΕΕ δεν είχε εγκρίνει την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

• Επίσης, συνέδεσε την αναστολή με την απόφαση της 15ης Ιουλίου 2019, των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να σταματήσουν τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου με την Άγκυρα, ως μέρος των κυρώσεων για έκνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Κατευθυνόμενη εισβολή

Η Αθήνα, την περ. εβδομάδα, έστειλε μονάδες ειδικών δυνάμεων στη Λέσβο και στη Χίο για να καταστείλει οργισμένες και δικαιολογημένες αντιδράσεις των νησιωτών για τη δραματική αλλοίωση και ολέθρια υποβάθμιση της ζωής και του τόπου τους από τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Δύο μέρες αργότερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρέθηκε μπροστά στην παράνοια του Ερντογάν και την επιχείρηση εισβολής στη χώρα από τον Έβρο.

• Για πρώτη φορά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ασύμμετρο πόλεμο από την Τουρκία, διά του μεταναστευτικού. Δεν υπερασπίζεται μόνο τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα έναντι ενός μαινόμενου Ερντογάν, ο οποίος απαιτεί η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να υποταχθούν στις αξιώσεις του επειδή ο φίλος του, Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, του έδειξε με τον πιο εξευτελιστικό και αιματηρό τρόπο ποιος είναι το αφεντικό στη Συρία.

Η κατευθυνόμενη εισβολή μεταναστών από την Τουρκία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αφορά και την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Κ. Πετρίδης, είχε μιλήσει πέρσι, στις Βρυξέλλες, για «άφιξη υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι πετούν απευθείας από την Τουρκία με αεροπλάνο στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου και στη συνέχεια εισέρχονται στην περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση» με «την ανοχή τουλάχιστον των τουρκικών αρχών». Στις 20.11.2019 μίλησε για «εκκολαπτόμενη κρίση που λαμβάνει διαστάσεις, αν δεν αντιμετωπιστεί». 

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής, σε επανειλημμένες δηλώσεις του, υπογράμμισε με ανησυχία ότι «η Τουρκία προωθεί μετανάστες στην Κύπρο, επιδιώκοντας τη δημογραφική αλλοίωση των ελεύθερων περιοχών». Ήδη η μεταναστευτική πολιτική του κράτους έχει εκπονηθεί αλλά… Απαιτούνται υποδομές και διακρατικές συμφωνίες, κλειστό κέντρο διαμονής παράνομων μεταναστών, συμφωνίες επιστροφής οι οποίες τώρα θα γίνουν, κτλ.
Αφύπνιση Ελλήνων

Όσα δραματικά συντελούνται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα εξαιτίας του ασύμμετρου πολέμου της Τουρκίας εναντίον της, έχουν αφυπνίσει και τους Έλληνες της Κύπρου. Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η Τουρκία όχι μόνο ξεκίνησε από τον περ. Μάιο νέον Αττίλα κατά της Κύπρου αλλά, τώρα, να αναμένεται ότι θα εκδηλώσει εναντίον της και έναν άλλο Αττίλα, το μεταναστευτικό.

• Μέσα σε όλη αυτή την παρανοϊκή και σχιζοφρενική κατάσταση που έχει προκαλέσει ο Τουρκο-Χίτλερ Ερντογάν, υπάρχει ένα παρήγορο και σημαντικό δεδομένο:

Ενώπιον του τουρκικού κινδύνου, οι Έλληνες, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είναι στερρώς ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τον επιτιθέμενο Τούρκο.

Μακάρι να μη εμφανιστούν ξανά νέοι Εφιάλτες…

ΠΗΓΗ:https://www.sigmalive.com/news/opinions_sigmalive/614121/metanasteftiko-o-asymmetros-polemos-tourkias-enantion-eeelladoskyprou

Back to top button