breaking newsΕλλάδα

Ολονύκτιες μάχες στα σύνορα: Η Άγκυρα επιχείρησε εισβολή εκατοντάδων παράνομων μεταναστών στις Καστανιές του Έβρου

 

Η Άγκυρα επιχείρησε για ακόμα μια φορά με συντονισμένες ενέργειες να «σπάσει» την αμυντική γραμμή των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στον Έβρο και να προωθήσει πάνω από 500 παράνομους μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Η προώθησή τους έγινε με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκτόξευαν επί ώρες δακρυγόνα και καπνογόνα προς την ελληνική πλευρά.

Το νυχτερινό επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στις 2:30 τη νύχτα και διήρκεσε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανέων και σε τμήμα του φράχτη ο οποίος αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών, σε μια ακτίνα συνολικού μήκους περίπου 150 μέτρων. 

Από την ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε ο ανεμιστήρας που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και κατευθύνει τα χημικά πίσω σε τουρκικό έδαφος. Μετά την αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών τμημάτων, η προσπάθεια των παράνομων μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα δεν ευοδώθηκε. Η συνεργασία των παράνομων μεταναστών με τους Τούρκους αστυνομικούς έγινε αντιληπτή και από τμήματα της Frontex που ήταν αναπτυγμένα στις Καστανιές και περιπολούσαν για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.

Επισημαίνεται ότι από το βράδυ της Τρίτης έχει τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίσημο κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόπειρα εισβολής που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης να εισβάλουν σε ελληνικό έδαφος ήταν η πρώτη αιφνιδιαστική απόπειρα -που έγινε μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας- για να σπάσει ο ελληνικός κλοιός στα σύνορα με την Τουρκία έπειτα από αρκετές ημέρες σχετικής ηρεμίας.

Μπορεί η προσπάθεια αυτή να έχει σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Τουρκία καθώς η Άγκυρα φοβάται μήπως ο ιός μεταδοθεί στα πλήθη των παράνομων μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ήδη κυκλοφορούν οι φωτογραφίες Τούρκων στρατοχωροφυλάκων με ειδικές στολές προστασίας από τον κορωνοϊό να συλλέγουν την σορό παράνομου μετανάστη από την τουρκική πλευρά του Έβρου.

Η Άγκυρα πλέον θεωρεί τα πλήθη των παράνομων μεταναστών όχι μόνο μέσο για την κατάλυση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας αλλά και σαν μέσο διασποράς του  κορωνοϊού στην Ελλάδα που θα μπορούσε να διαλύσει και τον κοινωνικό ιστό.

Οι επίσημες καταγραφές στην Τουρκία κάνουν λόγο για 98 κρούσματα και έναν νεκρό αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από την χώρα, αναφέρουν χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς που έχουν καταγραφεί ως θύματα… πνευμονίας!

Η Άγκυρα δεν ήθελε να παραδεχτεί την επικινδυνότητα του κορωνοϊού αλλά τώρα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και επιβάλει πολύ αυστηρά μέτρα ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πλάνα που κατέγραψε θερμική κάμερα:

Pronews
Back to top button