breaking newsκοινωνία

Συναγερμός στο hot spot της Ριτσώνας – Eγκυος θετική στον κορονοιό

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται περισσότεροι από 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

 

 

Επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα του κορονοϊού στο hot spot της Ριτσώνας που φιλοξενεί 2.800 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, αρχικά διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έγκυο γυναίκα από την Αφρική η οποία ήδη έχει μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας και το τεστ που της έγινε αποδείχτηκε θετικό.

Θετικός βρέθηκε στη συνέχεια και ο άνδρας της. Στο hot spot υπάρχει ανησυχία μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς υπάρχει συνωστισμός και οι συνθήκες δεν είναι οι ενδεδειγμένες για τη μη μετάδοση του μολυσματικού ιού.

Πρόκειται για ένα κέντρο με περισσότερους από 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να επικρατεί ανησυχία για το πόσοι ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα αφρικανικής καταγωγής που είναι φορέας του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεστ έγινε και στο σύζυγό της, ο οποίος επίσης βρέθηκε θετικός στον κορονοιό.

Αστυνομικοί και γιατροί θα ιχνηλατήσουν εφεξής τις επαφές της γυναίκας αλλά και του άντρα της, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Από τεστ θα περάσουν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα αρκετοί διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας. Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

 

 

huffingtonpost

Back to top button