breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ταϊλάνδη: Όχλος μαϊμούδων παλεύουν για τροφή εν μέσω κορονοϊού

AUSTRALIAN ASSOCIATED PRESS

Η χώρα αναμένεται να δει μεγάλες απώλειες στον τουρισμό της,

Μπορεί τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ σε πολλές χώρες του κόσμου να τρομοκρατούν, ωστόσο το περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη Λοπ Μπουρί της Ταϊλάνδης, 150 χιλιόμετρα μακριά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, πραγματικά σοκάρει.

Εκατοντάδες μαϊμούδες βγήκαν στους δρόμουν για να βρουν φαγητό. Οι τουρίστες έχουν μειωθεί καταρρακτωδώς, με αποτέλεσμα να μην ταΐζονται με τον ρυθμό που ταΐζονταν. 

Η Σασαλούκ Ρατανατσά, κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο το περιστατικό που διαδραματίστηκε έξω από το κατάστημά της. «Έμοιαζαν περισσότερο με άγρια σκυλιά παρά με μαϊμούδες. Τρελάθηκαν για μια μερίδα φαγητό. Δεν τις έχω δει ποτέ ξανά τόσο επιθετικές», ανέφερε σε δηλώσεις της στην The Daily Mail. «Νομίζω πως είναι πάρα πολύ πεινασμένες. Συνήθως υπάρχουν πολλοί τουρίστες τους δίνουν φαγητό, ωστόσο ο αριθμός τους έχει μειωθεί εξαιτίας του κορονοϊού», συμπλήρωσε.  

Στην πόλη Λοπ Μπουρί υπάρχουν χιλιάδες άγριες μαϊμούδες που περιπλανώνται στους δρόμους και στα κτίρια και στις παρυφές των αρχαίων βουδιστικών ναών της πόλης.  

Το βίντεο λήφθηκε την ημέρα που υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν άλλα 11 κρούσματα του κορονοϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί στους 70. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων έπειτα από εβδομάδες στην Ταϊλάνδη, μια από τις πρώτες χώρες εκτός ηπειρωτικής Κίνας όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του κορονοϊού που πλέον χαρακτηρίζεται «πανδημία».

Η χώρα αναμένεται να δει μεγάλες απώλειες στον τουρισμό της. Από περίπου 40 εκατομμύρια που την επισκέπτονται τον χρόνο, υπάρχουν προβλέψεις ότι θα πέσουν στα 30 εκατομμύρια.

(Με πληροφορίες από Guardian, Daily Mail)

huffingtonpost
Back to top button