breaking newsΔιεθνή

Τζέισον Γαλάνης: «Με βίασαν στις φυλακές πριν καταθέσω κατά του Μπάιντεν»!

 

Από τη φυλακή, ο Τζέισον Γαλάνης, πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν, καταθέτει για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ. Λέει ότι όσο είναι στη φυλακή, ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ελεύθερος για πολιτικούς λόγους. Ο Γαλάνης εκτίει ποινή 15 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή και λέει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στη φυλακή, ισχυριζόμενος ότι τον εκδικείται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο φυλακισμένος πρώην συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν, Τζέισον Γαλάνης, είπε στους Ρεπουμπλικάνους ανακριτές της παραπομπής ότι η «θέση του Μπάιντεν» ήταν ο λόγος που έκανε δουλειές με τον πρώτο γιο, υποστηρίζοντας ότι βοήθησε να κλείσουν συμφωνίες που πίστευαν ότι θα τους έκαναν δισεκατομμυριούχους.

Ο Γαλάνης είπε στους ερευνητές ότι ο πρώην συνεργάτης του Χάντερ, Ντέβον Άρτσερ, ο οποίος ήταν επίσης επιχειρηματικός συνεργάτης του Γαλάνη, τον είχε ενθαρρύνει να φέρει τον Χάντερ στις συμφωνίες τους, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να τους παράσχει το «σωσίβιο Μπάιντεν».

«Η «ανύψωση Μπάιντεν» για την οποία μιλήσαμε ήταν η πρόσβαση. Η πρόσβαση σήμαινε για εμάς εκείνη την εποχή, καθώς ασχολούμαστε με την απόκτηση άλλων επιχειρήσεων, να πείσουμε τρίτους να συναλλάσσονται μαζί μας», εξήγησε ο Γαλάνης σε συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Ο Γαλάνης είπε ότι η πρόσβαση του Μπάιντεν θα μπορούσε να τους βοηθήσει στο κλείσιμο συμφωνιών με επιχειρήσεις σε τομείς όπου ο Τζο Μπάιντεν είχε στενές σχέσεις.

«Σε ένα εγχώριο πλαίσιο, ήταν, για παράδειγμα, πράγματα όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Ένωσης. Αυτή η συγκεκριμένη περίσταση ήταν ένα επιχειρηματικό σχέδιο που περιελάμβανε την απόκτηση δύο συνδικαλιστικών ταμείων συνταξιοδοτικών ταμείων, διαχειριστών επενδύσεων, και αυτό ήταν ένα διαφορετικό είδος επιρροής. Ήταν μια σφραγίδα αξιοπιστίας».

Ο Γαλάνης και ο Άρτσερ καταδικάστηκαν και οι δύο για απάτη επειδή έπεισαν μια φυλή ιθαγενών Αμερικανών να εκδώσει ομόλογα οικονομικής ανάπτυξης και στη συνέχεια διέτρεξαν τα κεφάλαια για προσωπική χρήση. Ο Χάντερ Μπάιντεν δεν κατηγορήθηκε ποτέ για αυτό το σχέδιο.

Ο Γαλάνης είναι μέλος μιας διαβόητης εγκληματικής οικογένειας στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του, Τζον Γαλάνης, ήταν στόχος του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι κατά τη διάρκεια της καταστολής του εγκλήματος στη δεκαετία του 1980. Στα 76 του, ο πρεσβύτερος Γαλάνης είναι επίσης έγκλειστος για την εμπλοκή του στο σχέδιο του γιου του.

Ο Γαλάνης είπε ότι το να έχει τον Χάντερ στην ομάδα του «δάνεισε αξιοπιστία» σε οποιοδήποτε υποψήφιο εγχείρημα ή εταίρο, επειδή «έδειξε έντονα την πρόσβαση στις αίθουσες της εξουσίας».

Είπε ότι συχνά θα αξιοποιούσαν τις επαφές του Τζο Μπάιντεν σε μια βιομηχανία όπως τα συνδικάτα. «Μέρος του επιχειρηματικού μας σχεδίου ήταν να χρησιμοποιήσουμε τις επαφές της οικογένειας με τα συνδικάτα που ιστορικά είχαν αναπτυχθεί μέσω υποθέτω πολιτικών σχέσεων από τον πατέρα του».

Ο επιχειρηματίας είπε στους ανακριτές στις Επιτροπές Εποπτείας και Δικαιοσύνης της Βουλής ότι συνεργάστηκε με τους Χάντερ Μπάιντεν και Ντέβον Άρτσερ σε επιχειρηματικές συμφωνίες στον ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό κλάδο από το 2012 έως το 2015.

Κατέθεσε ότι το τρίο «κατέχει και αποκτά με συνολικά ελεγμένα περιουσιακά στοιχεία άνω των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Προηγούμενες διαρροές της μαρτυρίας του αποκάλυψαν ότι ο Τζο Μπάιντεν φέρεται να σκέφτηκε να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας που συνδέεται με την Κίνα μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία.

Ο Χάντερ Μπάιντεν υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Ομίλου Burnham, «και έφερε στρατηγικές σχέσεις στο εγχείρημα, μεταξύ άλλων από το Καζακστάν, τη Ρωσία και την Κίνα».

Ο Γαλάνης κατέθεσε ότι, το 2014, ο ίδιος, ο Ντέβον και ο Χάντερ συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να δημιουργήσουν μια συνεργασία με τη Harvest Fund Management, μια κινεζική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στενούς δεσμούς με το ΚΚΚ.

Ο Henry Zhao, ο διευθυντής του Harvest, ήταν επαφή του Χάντερ. Ο Zhao ενδιαφερόταν για αυτή τη συνεργασία λόγω της προστιθέμενης αξίας της οικογένειας Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επρόκειτο να είναι μέλος της ομάδας Burnham-Harvest μετά την αντιπροεδρία, παρέχοντας πολιτική πρόσβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες και γύρω από τον κόσμο, όπως κατέθεσε ο Γαλάνης.

PrimeNews.

Back to top button