breaking newsΕλλάδα

Αδιανόητη τουρκική προπαγάνδα για την Λέρο: Ετοιμάζουν «σύνδεση» της κλοπής όπλων & εκρηκτικών με το ΡΚΚ; – Παραλήρημα από τα ΜΜΕ της Τουρκίας

 

Μία εξ αυτών, η εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας yeniakit, παραποιώντας καταφανέστατα τις δηλώσεις του Έλληνα εκπροσώπου τύπου κ. Στέλιου Πέτσα, αναφέρεται σε «πιθανή χρησιμοποίηση των πυρομαχικών που χάθηκαν στην Λέρο σε άλλη χώρα», θέλοντας να εμπλέξει την χώρα μας σε δήθεν εξοπλισμό με πυρομαχικά τρομοκρατικών ομάδων, ενδεχομένως των Κούρδων του ΡΚΚ.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν με λίγα λόγια, έναν «συνδετικό κρίκο» για να ενώσουν τα απολεσθέντα πυρομαχικά στο νησί της Λέρου, με την υποτιθέμενη δράση του ΡΚΚ στην Ελλάδα και να μας κατηγορήσουν επίσημα στη συνέχεια. 

Βέβαια η προπαγάνδα δεν τους βγαίνει, καθώς η ΕΥΠ έχει προχωρήσει τις έρευνες.

Είναι γνωστό ότι η Άγκυρα έχει στηλιτεύσει τη χώρα μας με πλήθος δημοσιευμάτων του τουρκικού τύπου, για δήθεν ύπαρξη στρατοπέδων εκπαίδευσης των Κούρδων ανταρτών στο Λαύριο, εν γνώσει των «ελληνικών αρχών ασφαλείας», κάτι που αποτελεί φυσικά αποκύημα της αχαλίνωτης τουρκικής φαντασίας και μόνο.            

«Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας έκανε μια τρομακτική δήλωση σχετικά με ορισμένα από τα στρατιωτικά πυρομαχικά που χάθηκαν στη χώρα. Ο Πέτσας, είπε ότι τα χαμένα όπλα και τα πυρομαχικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια άλλη χώρα για τρομοκρατική επίθεση», γράφει η τουρκική εφημερίδα yeniakit, θέλοντας να «μας εμπλέξει με τα πίτουρα» που ταΐζει τους αναγνώστες της.

Μάλιστα το τουρκικό άρθρο προχωράει ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας ότι «από την άλλη πλευρά, τα εξαφανισμένα όπλα και πυρομαχικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια «διαφορετική» χώρα για τρομοκρατική επίθεση, οπότε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Με γνώμονα τον πλήρως ελεγχόμενο από το τουρκικό καθεστώς, τουρκικό τύπο, αυτό αποτελεί δημιουργία κλίματος προβοκάτσιας κατά της Ελλάδος και εμπλοκής σε «επικίνδυνες ατραπούς», ειδικά με την μεγάλη ροή πληροφοριών του ελληνικού τύπου, περί συγκεκριμένου μεγάλου αριθμού ναρκών, αλλά και του τύπου των πυρομαχικών και όπλων που «λείπουν», ενώ η έρευνα ευρίσκεται σε προκαταρκτικά στάδια, εγείροντας τα αντανακλαστικά της περιβόητης ΜΙΤ.

Σύμφωνα με βαρυσήμαντα άρθρα μας, είναι δεδομένο πλέον ότι στην Τουρκία, εδώ και μήνες έχουμε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα «εμφυλίου», ενώ το ΡΚΚ ετοιμάζει τον χειμώνα που έρχεται για την υλοποίηση σχεδίου «αστικού πολέμου» εντός των τουρκικών πόλεων, και για αυτό οι «γείτονες» αναζητούν επειγόντως ένοχο, προς την πλευρά της Ελλάδος και αλλού βέβαια.     

Οι ίδιοι τουρκικοί κύκλοι χθες, μέσω του γνωστού μας Ι. Καραγκιούλ, κατηγορούν ξεκάθαρα τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την ύπαρξη σχεδίου εξόντωσης του Ερντογάν, καθως και την προσπάθεια διχοτόμησης της χώρας ενόψει δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν και ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη πολιτική από πλευράς της Άγκυρας, η οποία αναζητά συνεχώς αφορμές σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο για να πιέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του Τούρκου ηγέτη, για ΑΟΖ και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Όλες οι προσπάθειες των Τούρκων ισλαμιστών θα πέσουν στο κενό, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λάβουν χώρα σοβαρά γεγονότα στην γειτονική χώρα το επόμενο  διάστημα, κάτι που εκτιμούν και πολλοί διεθνείς αναλυτές και γεωπολιτικά ινστιτούτα σε ανατολή και δύση.

 

Back to top button