breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αδιανόητο: H αμερικανική FAA άλλαξε τα όρια καταλληλότητας των πιλότων για να είναι «υγιείς» μετά τους βολιασμούς

 

Αυτό σημαίνει ότι οι πιλότοι με καρδιακή βλάβη επιτρέπεται να πετούν, θέτοντας τους επιβάτες και το πλήρωμά τους σε σοβαρό κίνδυνο. Η FAA πέρασε αθόρυβα τη μεγάλη αλλαγή τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο αφότου το εμβόλιο έγινε υποχρεωτικό.

Όπως ισχυρίζεται εκπρόσωπος Τύπου της FAA, η αλλαγή στις οδηγίες δεν είχε καμία σχέση με τα εμβόλια κατά της COVID-19, αφού οι πιλότοι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μπορούν να λάβουν με ασφάλεια το εμβόλιο Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ή Novavax.

Airline pilot and co-founder of US Freedom Flyers, Josh Yoder, and Clinical Cardiologist, Dr. Thomas Levy, join Del to discuss the recent

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση των πιλότων, όπως και για να κρίνει αν αυτοί είναι σε θέση να πετάξουν, άλλαξε τα όρια του καρδιογραφήματος σε μία περίοδο που υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την μυοκαρδίτιδα μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, οι πιλότοι έπρεπε να περάσουν αυστηρά τεστ υγείας και να έχουν μετρήσεις ΗΚΓ (Ηλεκτροκαρδιογράφημα) μεταξύ 0,12 και 0,2. Ωστόσο, από τις 26 Οκτωβρίου, η FAA αύξησε αυτή τη μέτρηση στο 0,3 προχωρώντας σε μία αύξηση της τάξεως του 100% σε ότι αφορά την χαμηλότερη προηγούμενη τιμή.

Με αυτή την κίνηση η FAA επιχειρεί να «βαφτίσει» ως υγιείς και κατάλληλους για πτήση, ανθρώπους οι οποίοι πριν λίγους μήνες θεωρούνταν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ.

Φυσικά, αυτό σημαίνει πως πιλότοι που έχουν ήδη προβλήματα, νομίζουν ότι δεν έχουν και πετούν έχοντας τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων στα χέρια τους.

Ο Josh Yoder των US Freedom Flyers ο οποίος είναι πιλότος αποκάλυψε στο The Highwire  ότι λαμβάνει κλήσεις σχεδόν καθημερινά από πιλότους με καρδιακά προβλήματα ή νευρολογικές διαταραχές.

pronews.gr

Back to top button