Διεθνή

Η ταύτιση της χώρας με Γενοκτόνα πολιτική του Ισραήλ σε Παλαιστίνη, Γάζα επιφέρει τις πρώτες συνέπειες. Λιθοβολήθηκαν η Μεγάλη Του Γένους Σχολή στο Φανάρι και η ”Ματωμένη εκκλησία” στην Κωνσταντινούπολη και συνθήματα στους τοίχους τους κατά του Ισραήλ..Η χώρα εκτέθηκε σε κίνδυνο..

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-152.png

Η ταύτιση τη χώρας με Γενοκτόνα πολιτική του Ισραήλ σε Παλαιστίνη, Γάζα επιφέρει τις πρώτες συνέπειες. Λιθοβολήθηκαν η Μεγάλη Του Γένους Σχολή στο Φανάρι και η ”Ματωμένη εκκλησία” στην Κωνσταντινούπολη και συνθήματα στους τοίχους τους κατά του Ισραήλ..Η χώρα εκτέθηκε σε κίνδυνο..

Επίθεση με πέτρες σε ελληνικό σχολείο και εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη, η εκκλησία της Παναγίας Μουχλιώτισσας, γνωστής και ως «Ματωμένη Εκκλησία» και η Μεγάλη Του Γένους Σχολή στο Φανάρι (κοντά στο Οικ. Πατριαρχείο) δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, ενώ στους τοίχους τους γράφτηκαν συνθήματα “Κάτω το Ισραήλ” και “Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης” αναφέρει το sigmaLive/Μαρία Ζαχαράκη

Ο ”αγαπητός Μπίμπι” Γενοκτόνος οι εναγκαλισμοί με το Δήμιο ενός λαού, τα μεροληπτικά μοιρολόγια στην Προεδρία η ανάδειξη της χώρας σε υποστηρικτική βάση του ΝΑΤΟ Αμερικανών για την εθνοκάθαρση Παλαιστινίων σε εισβολή και κατάκτηση στη Γάζα…και τώρα αρχίνησαν τα όργανα.

Εκτοπισμός προσφυγιά ξεριζωμός χιλιάδων, 20.000 νεκροί τουλάχιστον 5.000 παιδιά σκοτώθηκαν σ΄ένα μήνα.. Μαζικά εγκλήματα πολέμου κονιορτοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και η σύμπραξη της χώρας με τις δυνάμεις που τα διαπράττουν εκθέτουν τη χώρα σε περίεργες ατραπούς.

Καθώς η ένταση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης αυξάνεται μέρα με τη μέρα, οι μειονότητες στην Τουρκία γίνονται στόχοι.

Μετά τις διαμαρτυρίες την πρώτη ημέρα των συγκρούσεων, ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας μπροστά από πολλές συναγωγές, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη, και η Εβραϊκή Κοινότητα της Τουρκίας ακύρωσε για λίγο τις εκδηλώσεις της. Παρόλα αυτά, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ρατσιστική επίθεση εναντίον της συναγωγής Etz Hayim στη Σμύρνη.

Σήμερα, στόχος άλλης μιας ρατσιστικής επίθεσης έγινε η ελληνική κοινότητα. Ρατσιστικά γκράφιτι γράφτηκαν στους τοίχους της εκκλησίας της Παναγίας, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, και σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο δίπλα στο σχολείο. Έγινε επίσης γνωστό ότι πετάχτηκαν πέτρες στον κήπο και το κτήριο του σχολείου και της εκκλησίας.

Κατατέθηκε μήνυση

Μετά την επίθεση χθες το βράδυ, ο ιερέας της εκκλησίας υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα του Μπαλάτ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα 3-4 ατόμων που φορούσαν τουρμπάνια και κράνη έγραψαν τους τοίχους και πέταξαν πέτρες.

Δήλωση του ελληνικού ιδρύματος

Το Ίδρυμα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Παναγίας εξέφρασε τη θλίψη του μετά την επίθεση κάνοντας δήλωση στα τουρκικά ΜΜΕ και τη δημοσιογράφο Μελικέ Τσαπάν, ανέφερε: “Αυτή η επίθεση συνέβη σε έναν τόπο λατρείας και ένα σχολείο, αλλά συνέβη και στους ανθρώπους μας που ζουν εκεί. Τα στελέχη της αστυνομίας μας μάς βοήθησαν πολύ. Ελπίζουμε τέτοια περιστατικά να μην ξανασυμβούν”.

dimpenews.com

Back to top button