breaking newsκοινωνία

Mέvιos Φοupθιώτηs: Εxω μεivει 40 κιλά στη φuλαkή…Δεν zήτησα να vοσηλεuτώ στο Δpoμokαΐτειo…

 «Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της Δικαιοσύνης, το έργο που έκανε η αστυνομία και βρίσκομαι εδώ και σέβομαι την απόφαση του ανακριτή και εισαγγελέα»

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφέρθηκε στα αρνητικά σχόλια που ακούγονται όσον αφορά στη μεταφορά του για εξετάσεις στο Δρομοκαΐτειο και τα προσωπικά του δεδομένα που βγήκαν στη δημοσιότητα.

«Το προσωπικά δεδομένα που άπτονται των ιατρικών είναι απόρρητα. Όσα ακούστηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Λόγω της κατάστασης της υγείας μου, με το θέμα των κιλών, που είναι μια κατάσταση από το 2008, χρήζει ειδικής αγωγής. Η πάθηση της ψυχογενούς νευρικής ανορεξίας εξετάζεται από ειδικούς γιατρούς. Δε ζήτησα να νοσηλευτώ ούτε στο Δρομοκαΐτειο, ούτε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μεταφέρθηκα στο Δρομοκαΐτειο γιατί αυτό εφημέρευε» είπε μέσα από τη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος άφησε αιχμές ότι ο παρουσιαστής ζήτησε να μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο για να επωφεληθεί καλύτερης μεταχείρισης, ο Μένιος Φουρθιώτης τόνισε ότι δεν είναι θεράπων ιατρός του ο κ. Γιαννάκος και πως πρέπει να παρέμβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ζήτησε επίσης να γίνει αυτεπάγγελτη έρευνα για την πρόσβαση του ιατρικού του φακέλου στα «χέρια» του κ.Γιαννάκου, σημειώνοντας πως όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είναι «ψευδή».

Ανέφερε επίσης ότι έχει τη μητέρα του έξω και συγγενικά του πρόσωπα, που έχουν ταραχθεί με τις δηλώσεις του κ.Γιαννάκου.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, όσο χρονικό διάστημα παραμένει προφυλακισμένος, έχει χάσει 12 κιλά. Με τον ίδιο να ζυγίζει 40 κιλά, πρόσθεσε ότι ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Όσο για την είδηση που κυκλοφόρησε ότι είχε ζητήσει να πιει εμφιαλωμένο νερό, είπε ότι δεν επιτρέπεται να πίνει νερό από τη βρύση, λόγω του προβλήματος υγείας του. Στο Δρομοκαΐτειο δεν του έδωσαν μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό κι έτσι οι αστυνομικοί, που τον συνόδευαν, του πρόσφεραν ένα δικό τους μπουκαλάκι, όπως ανέφερε ο παρουσιαστής.

Τέλος, εξήρε το έργο των διευθυντών, των αρχιφυλάκων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Κορυδαλλού, που προσέχουν και φροντίζουν όλους τους κρατούμενους, ανεξαιρέτως.

«Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της Δικαιοσύνης, το έργο που έκανε η αστυνομία και βρίσκομαι εδώ και σέβομαι την απόφαση του ανακριτή και εισαγγελέα. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για όλους τους πολίτες και της έχουμε εμπιστοσύνη» είπε και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση που έχει από τις φυλακές είναι ίδια όπως σε όλους τους κρατούμενους.

Κατέληξε λέγοντας πως στο κελί είναι με ακόμη τέσσερα άτομα και πως ζήτησε να εργαστεί μέσα στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι ο παρουσιαστής ζήτησε να αναπαραχθεί αυτούσια η συνέντευξή του σε άλλα μέσα κι όχι επιλεκτικά κάποια αποσπάσματα.

 Πηγή 

Back to top button