breaking newsΔιεθνή

Στη μεγάλη γαλλική πόλη Λιμόζ η μ@σκ@ εδώ κι 1 χρόνο δεν είναι Υποχρεωτική! Και έχουν λιγότερα κρούσματα από άλλες περιοχές!!!

Στη μεγάλη γαλλική πόλη στη Λιμόζ-Limoge, καταρρίπτεται ο μεσαιωνικός μύθος της μάσκας. Χωρίς μάσκα και πάνε καλύτερα σε υγειονομική επίδοση από πόλεις που την έχουν υποχρεωτική.

Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στην πόλη εδώ κι 1 χρόνο.

Για ένα χρόνο, ο δήμος αυτός της περιφέρειας Haute-Vienne ήταν μια από τις μόνες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας που δεν επέβαλε τη μάσκα. Ο δήμαρχος προτιμά να βασίζεται στην αυτοπειθαρχία των κατοίκων. Και λειτουργεί το μέτρο!

Σε ποια πόλη στη Γαλλία μπορούμε ακόμα να συναντήσουμε περαστικούς με ελεύθερη ανάσα στον αέρα κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών της επιδημίας; Απάντηση: στη Λιμόζ, πρωτεύουσα της περιφέρειας Haute-Vienne, η οποία, για ένα χρόνο, αποτελεί εξαίρεση μεταξύ πόλεων με περισσότερους από 100.000 κατοίκους. Εδώ, δεν υπάρχει υποχρεωτική μάσκα στους δρόμους, εκτός από τα σχολεία ή, μ’ ένα ολοκαίνουργιο νομαρχιακό διάταγμα της 16ης Μαρτίου, “σε μέρη όπου συναντιέται το κοινό”, όπως οι υπαίθριες αγορές.

Ενώ οι περισσότεροι δημότες φορούν τη μάσκα αυτοβούλως, άλλοι περπατούν χωρίς μάσκα.

“Δεν είμαστε στο Πεκίνο, το Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη”…
Στην προέλευση αυτής της ”εικονοκλαστικής-iconoclaste απόφασης” αναφέρει το άρθρο επί λέξη (σσ.στην πραγματικότητα μασκοκλαστικής αφού εικονοκλάστες ήταν οι εικονομάχοι δεν είναι τυχαίος ο όρος, ιεροποίησαν τη μάσκα οι μασκολάτρες) ο δήμαρχος της πόλης του κόμματος LR,ο Emile Roger Lombertie, τ. γιατρός. «Τελικά», λέει, «πάντοτε βρισκόμασταν κόντρα στο ρεύμα. Όταν οι άλλοι είπαν ότι οι μάσκες ήταν άχρηστες, είπαμε: Πρέπει να τις φορέσουμε. Όταν μας είπαν: Πρέπει να τη κάνουμε υποχρεωτική, είπαμε όχι. Πρέπει να ξέρετε πώς να ασκήσετε καλή κρίση. Όσον αφορά την πυκνότητα του πληθυσμού, δεν είμαστε στο Πεκίνο, το Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη, όπου είναι ο ένας πάνω στον άλλον. “

Ωστόσο, η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. “Κάθε πρωί, κοιτάζω σχολαστικά τα στοιχεία μόλυνσης”, υπενθυμίζει ο δημοτικός σύμβουλος που λέει ότι θέλει να “εμπιστευτεί” τον πληθυσμό και όχι να τον “τιμωρήσει” πνίγοντας τον κάτω από διαδοχικά στρώματα κανόνων. “Όπως είπε ο Πομπιντού: Σταματήστε να απογοητεύετε τους Γάλλους με νόμους και κανονισμούς! Είστε πολίτες, οργανώστε τον εαυτό σας για να προστατεύσετε την υπηκοότητά σας. ”

Η Λιμόζ δεν φαίνεται να έχει υποφέρει από αυτό το δευτερεύον κύμα. Έκρηξη κρουσμάτων Covid; Όχι, αλλά είναι και λιγότερα σύμφωνα με την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS): «Όταν εξετάζουμε το ποσοστό επίπτωσης στις 18 Μαρτίου, είναι 144 ανά 100.000 κατοίκους κατά μέσο όρο στην περιοχή της Νέας Ακουιτανίας, σημειώνει ο Emmanuel Bahans, ιατρικός σύμβουλος στο ARS. Είναι 157,2 στο Gironde, 168 στο Charente και 221,1 στο Vienne. Και για την Haute-Vienne στο 131,6. Το ARS αναγνωρίζει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη συγκριτική μελέτη. Αλλά οι αριθμοί τείνουν να το δείχνουν: ο ιός δεν κυκλοφόρησε εδώ περισσότερο από ότι αλλού. Και η αυτοπειθαρχία λειτουργεί.

Πηγή

 

Back to top button