breaking newsΔιεθνή

Pωσικo MMΕ πρoετoιμάζει τov λαo…Πλnσιάζoυμε γρnγoρα σε κάτι μoιραio ! ! !

 

Σοκ προκαλεί ρωσικό ΜΜΕ το οποίο προετοιμάζει τον λαό για μια “ μοιραία απόφαση στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας κάτι που δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη οι ζωντανές γενιές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας” σημειώνοντας πως ο Β.Πούτιν θα διαβεί ξανά τον Ρουβίκωνα…

 

Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι μιλούν για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Ο Β.Πούτιν θα διαβεί ξανά τον Ρουβίκωνα”

“Ο Julius Caesar, από τον οποίο μάλιστα προήλθε αυτή η έκφραση, διέσχισε τον Ρουβίκωνα μία μόνο φορά. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το κατάφερε πολλές φορές. Ο αρχικός Ρουβίκωνας έλαβε χώρα το 2014, την εποχή της επανένωσης της Ρωσίας και της Κριμαίας και την έναρξη της εξέγερσης στο Ντονμπάς.

Ο δεύτερος Ρουβίκωνας του Πούτιν είναι, φυσικά, ο Φεβρουάριος του 2022.

Και, τέλος, παρατηρούμε την τρίτη διάβαση του Ρουβίκωνα από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και, ενδεχομένως, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Το διάταγμα του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική κινητοποίηση είχε ισχυρό αντίκτυπο. Ωστόσο, αυτό το διάταγμα είναι μόνο ένα στοιχείο μιας μεγάλης δέσμης αποφάσεων, μόνο ένα μέρος της οποίας είναι επί του παρόντος γνωστό στο κοινό.

Ο ηγέτης της Ρωσίας έχει σαφώς διατυπώσει μια ριζικά νέα πολιτική στρατηγική. Τις επόμενες ημέρες, ή το πολύ εβδομάδες, θα μάθουμε ακριβώς ποια είναι αυτή η στρατηγική.

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι μετά την επικύρωση των επίσημων αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων και άλλων σχετικών διαδικασιών από την άποψη της ρωσικής νομοθεσίας, το Ντόνετσκ, η Μελιτόπολη και το Ζαπορίζιε θα αποκτήσουν το ίδιο status με άλλα μέρη της χώρας μας όπως με τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη ή το Καλίνινγκραντ.

Η Ουκρανία, φυσικά, δεν θα αναγνωρίσει το νέο status quo και δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να ανακτήσει τα «χαμένα εδάφη» της με στρατιωτικά μέσα. Τώρα, όμως, το Κρεμλίνο θα ερμηνεύσει τέτοιες απόπειρες ως επίθεση «στην εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, στην ανεξαρτησία και στην ελευθερία μας».

“Πλησιάζουμε γρήγορα σε κάτι μοιραίο”

Ερώτηση: πώς ακριβώς θα σταματήσουν τέτοιες ουκρανικές απόπειρες; Μέρος της απάντησης σε αυτό το ερώτημα περιέχεται στο ίδιο το γεγονός της εμφάνισης προεδρικού διατάγματος για μερική επιστράτευση. Είναι όμως αυτή η μερική απάντηση πραγματικά πλήρης και μοναδική;

Σήμερα δεν θα τολμούσα να δώσω τουλάχιστον κάποια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε στον εαυτό του ένα πολύ μεγάλο περιθώριο ελιγμών όταν έπαιρνε μια απόφαση – ίσως την πιο μοιραία απόφαση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας (και όχι μόνο).

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες ενδείξεις ότι οι ρωσικές αρχές είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν τον όρο «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Αλλά εδώ είναι ένα απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν:

«Στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, πιέζουν άμεσα το Κίεβο να μεταφέρει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφός μας. Χωρίς να κρύβονται πια, λένε ότι η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί με κάθε μέσο στο πεδίο της μάχης, ακολουθούμενη από στέρηση πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής, γενικότερα, κάθε κυριαρχίας, με πλήρη λεηλασία της χώρας μας.

Ως εκ τούτου, θα μιλήσω πολύ προσεκτικά. Είναι απολύτως πιθανό —απλά πιθανό, όχι εγγυημένο— να πλησιάζουμε γρήγορα σε κάτι πολύ μοιραίο.

Για παράδειγμα, το επίσημο Κίεβο, υπό την πίεση των περιστάσεων ανωτέρας βίας, θα εξακολουθήσει να αναγκάζεται να κάνει μια σαφή επιλογή. Να συνεχίσει τις επιθέσεις.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, είμαστε σίγουρα στα πρόθυρα κάτι πρωτοφανούς, δεν είναι σαφές τι ακριβώς, αλλά είναι κάτι που δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη οι ζωντανές γενιές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τι δήλωσε ο Ν.Πεσκόφ

Στο σημείο αυτό, οι Ρώσοι συνοψίζουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Ν.Μεντβέντεφ και του εκπροσω΄που του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ.

«Η Ρωσία θα θεωρήσει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακαταλάβει το Ντονμπάς και άλλα εδάφη ως επιθέσεις στα εδάφη της, εάν τα δημοψηφίσματα που θα διεξαχθούν εκεί παράγουν ‘θετικά αποτελέσματα’» δήλωσε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

«Είναι αυτονόητο», απάντησε, όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει εάν σε περίπτωση θετικής (για τη Μόσχα) έκβασης των δημοψηφισμάτων, ότι όλες οι προσπάθειες του Κιέβου να ανακαταλάβει αυτά τα εδάφη θα θεωρηθούν ως επιθέσεις στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ εξήγησε ότι «αμέσως (μετά την απόφαση για ένταξη στη Ρωσία) θα τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα της Ρωσίας σε σχέση με αυτά τα εδάφη».

«Όλα είναι πολύ ξεκάθαρα σε αυτό το θέματα», είπε. «Εάν υπάρξει πράξη προσχώρησης στη Ρωσία, τότε, κατά συνέπεια, θα τεθούν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματός μας», διεμήνυσε σύμφωνα με το TASS.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα προβλέπει την προσφυγή στα πυρηνικά όπλα αν ρωσικό έδαφος δεχθεί επίθεση, και αυτό θα ισχύει για το Κρεμλίνο, ακόμη και αν κανείς στον κόσμο δεν θα έχει αναγνωρίσει τα νέα σύνορα.

 

πηγη

Back to top button