breaking newsΔιεθνή

Υψηλό 18 μηνών για το Bitcoin στα $36.800 – Ανέκτησε τα επίπεδα του κραχ της Terra

Έπειτα από ενάμιση χρόνο περίπου το Bitcoin ανέκαμψε στα επίπεδα όπου διαπραγματευόταν την περίοδο που συνέβη η ηχηρή κατάρρευσης του Terra, η οποία σηματοδότησε την αρχή μιας ευρύτερης κατακρήμνισης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, η ναυαρχίδα των crypto κινείται σήμερα στα 36.856 δολάρια με άλμα 3,6% καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από τις 6 Μαΐου του 2022, όταν το stablecoin της Terra (TerraUSD) κατέρρευσε πυροδοτώντας μία αλυσίδα πτωχεύσεων στον χώρο.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της ανάκαμψης του Bitcoin έρχεται επίσης ένα χρόνο αφότου είχε βρεθεί στο “ναδίρ” του, όταν το ανταλλακτήριο FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ υπέβαλλε αίτηση χρεοκοπίας.

Yψηλό 18 μηνών για το Bitcoin στα $36.800 - Ανέκτησε τα επίπεδα του κραχ της Terra

“Με το Bitcoin να διαπραγματεύεται ξανά πάνω από το επίπεδο όπου ήταν όταν κατέρρευσε το stablecoin της Terra, οι traders στα κρύπτο αφήνουν και επίσημα πλέον πίσω αυτές τις ψυχολογικές ουλές”, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Markus Thielen, επικεφαλής έρευνας στο Matrixport, στο Bloomberg.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, σε αντίθεση με τους προηγούμενους ανοδικούς του κύκλους, η φετινή ανάκαμψη του Bitcoin ήρθε με απότομες ανόδους τις οποίες ακολουθούσαν περίοδοι συσσώρευσης και χαμηλής μεταβλητότητας.

Επιπλέον, για να βρεθεί στο τρέχον επίπεδο είχε να ξεπεράσει τους τριγμούς από την πλέον επιθετική νομισματική σύσφιξη των τελευταίων 40 ετών της Fed, μαζί με ολοένα και πιο αυστηρούς ρυθμιστικούς κανονισμούς.

Ως ερμηνείες για την αξιοσημείωτη “αναγέννηση” των κρυπτονομισμάτων, τα βασικά αφηγήματα που προβάλλονται είναι η θέση του Bitcoin ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό,  ως ασφαλές καταφύγιο από την τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο και εσχάτως το επικείμενο λανσάρισμα ETFs με βάση Bitcoins που θα ανοίξει τη βάση των επενδυτών, έχοντας λάβει πλέον τη σχετική έγκριση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Κατά τα άλλα βέβαια, το Bitcoin βρίσκεται ακόμα στα μισά του δρόμου προκειμένου να ανακτήσει τα υψηλά του 2021, όταν εν μέσω της τότε φρενίτιδας για τα κρύπτο η αξία του είχε αγγίξει τα 69.000 δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είθισται η σημερινή άνοδος συμπαρασύρει και τον υπόλοιπο κλάδο με το Ethereum να ενισχύεται κατά 1,4% στα 1.914 δολάρια, ενώ το Binance Coin βρίσκεται στα 251,25 δολ. με +1,8%, το Solana στα 46,85 δολ. με άλμα 8%, το XRP στα 0,702 δολ. με +2,2% και το Cardano στα 0,372 με +4,3%.

PrimeNews.

Back to top button