breaking newsΔιεθνή

Γαλλία-Απόρρητο έγγραφο: Η αστυνομία να «επιδείξει συγκράτηση» κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού

 

Ένα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε δείχνει ότι η αστυνομία στο γαλλικό τμήμα του Calvados κλήθηκε να «επιδείξει συγκράτηση» στην αντιμετώπιση των μεταναστών κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού του Ισλάμ, που ξεκίνησε στις 23 Απριλίου.

Ζητείται από την αστυνομία να παρέμβει μόνο σε περιπτώσεις «επιθέσεων εναντίον ανθρώπων» ή όπου υπάρχει «σοβαρή ζημιά περιουσίας» κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Το σημείωμα διευκρινίζει ότι η αστυνομία δεν πρέπει να αναλάβει δράση σε «γειτονιές που έχουν υψηλή συγκέντρωση ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού», όπως «έλεγχος μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν συγκεντρωθεί για φαγητό μετά το ηλιοβασίλεμα» κατά παράβαση του lockdown και των κοινωνικών μέτρων απομάκρυνσης που αποσκοπούν στην καταπολέμηση η εξάπλωση του COVID-19.

Το έγγραφο αναφέρει ότι ένας τέτοιος περιορισμός είναι απαραίτητος «για να αποφευχθεί η εκφυλισμός της παραβίασης των κανόνων κλειδώματος και να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα περιστατικά αστικής βίας».

Σε περιπτώσεις όπου η αστυνομία λαμβάνει κλήσεις από ενδιαφερόμενους πολίτες σχετικά με τέτοια περιστατικά, η αστυνομία έχει εντολή να πει στους ανθρώπους μόνο ότι «η κλήση τους έχει ληφθεί υπόψη» και ότι οι αξιωματικοί πρέπει «να προσέχουν να μην σχολιάσουν».

Σε απάντηση, ο αρχηγός της αστυνομίας της Γαλλίας ζήτησε εξηγήσεις μετά τη δημοσίευση του περιεχομένου του εγγράφου.

Back to top button