breaking newsΕλλάδα

Κάτοικοι της Λάρισας σε ολική καραντίνα λόγω Ρομά – «Είμαστε πολίτες β’κατηγορίας – Θα ξεσηκωθούμε»

 

Την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών βομβαρδίζεται με κατηγορίες από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση (κυρίως μέσω του κ.Χαρδαλιά) με αυστηρά μηνύματα αλλά και κατηγορίες για «ανευθυνότητα», κι ενώ πολίτες αυστηρά πληρώνουν πρόστιμα σε δύσκολες εποχές επειδή πήγαν μέχρι… το σούπερ μάρκετ και δεν είχαν «εξοδόχαρτο», οι Ρομά και οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται πως όχι μόνο μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα αλλά και να γλεντάν με τη μουσική στη διαπασών χωρίς καμία συνέπεια, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο. 

Έτσι αθώοι κάτοικοι οι οποίοι ακολουθούσαν τα μέτρα της κυβέρνησης, τέθηκαν κι εκείνοι σε ολική καραντίνα από το βράδυ της Πέμπτης, καθώς μένουν πλησίον του καταυλισμού 

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα που βρίσκονται πριν την περιοχή των Ρομά και έχουν μπει σε καραντίνα ήταν έξαλλοι το πρωί της Παρασκευής.

Ωστόσο η… απαγορευμένη περιοχή ξεκινάει λίγο πριν τον οικισμό των Ρομά, κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων, καθώς κάποιοι ξύπνησαν το πρωί και είδες τις κόκκινες κορδέλες.

«Οι μισοί εδώ και οι άλλοι μισοί εκεί; Στα καλά καθούμενα βάζετε τις κορδέλες εδώ. Να έρθετε να ξεσηκωθούμε όλοι», ακούγεται ένας άνδρας να φωνάζει, μην μπορώντας να περάσει στην άλλη πλευρά.

Αρκετοί καταγγέλουν πως δεν υπήρχε ενημέρωση και δεν πρόλαβαν να έχουν προμήθειες, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θα μπορούν να πάνε στην δουλειά τους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

 

Μάλιστα σε βίντεο που η λήψη του έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, δηλαδή ενώ είχε ξεκινήσει η καραντίνα στην περιοχή με κυβερνητική απόφαση, οι Ρομά γλεντούν ανενόχλητοι αγνοώντας επιδεικτικά την κρισιμότητα της κατάστασης!

Κάτι που είχε επισημάνει ο δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης που σε πρόσφατη δήλωσή του είχε μιλήσει για «ιδιαίτερο τρόπο διαβίωση» και είχε παραδεχθεί πως «οι γάμοι δεν έχουν σταματήσει… και οι γάμοι των Ρομά σημαίνουν τρεις μέρες με γλέντια και νταούλια».

Οι κάτοικοι από μέρες καταγγέλλουν ότι ενώ τηλεφωνούν στην αστυνομία, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως «δεν μπορεί να κάνει κάτι». 

Έτσι, ένας εξ’ αυτών αποφάσισε να μεταδώσει live στα social media το γλέντι σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των περιπολικών.

 

Pronews
Back to top button