breaking newsΕλλάδα

Σκοπός της Γερμανίας η μετατροπή της Ελλάδας σε “αποθήκη” παρανόμων μεταναστών

Επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις φώναζαν προς τις ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να αποδεχτούν, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Αλλά αυτές, δυστυχώς, είτε εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα είτε επειδή ήσαν κοντόφθαλμοι δεν το έπρατταν. Έπρεπε λοιπόν να φτάσουμε στη βίαια, αποκρουστική, παράνομη, επιθετική προσπάθεια παραβίασης των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο από την Τουρκία. 

 

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Με την συντονισμένη εκ μέρους της, αθρόα αποστολή παράνομων μεταναστών, που τους “έσπρωχνε” προς την Ελλάδα, για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να λάβει περισσότερα ευρώ από όσα προέβλεπε η Συμφωνία του 2016 μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ για το “μεταναστευτικό”, αλλά πρωτίστως για να δημιουργήσει στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης τετελεσμένα γεγονότα υπέρ της. Δυστυχώς όμως για την Τουρκία και τον φασίστα ηγέτη της Ρ. Τ. Ερντογάν, η Ελλάδα αντέδρασε όπως έχει μάθει να αντιδρά στην μακραίωνη ιστορία της, όταν όλοι ενώνονται μπροστά στην επιθετικότητα των εχθρών της. 

Η ελληνική κυβέρνηση και η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, η ηγεσία του Στρατού μας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Εθνοφύλακες, ο ελληνικός λαός, έγιναν όλοι μια γροθιά και είπαν ΟΧΙ στα μεγαλεπήβολα σχέδια του τουρκικού εθνικισμού, που χρησιμοποίησε παράνομους μετανάστες ως μοχλό πολιορκίας. Τσάκισαν στο “φράγμα του Έβρου” τον τούρκικο μεγαλοϊδεατισμό και τα επόμενα χρόνια θα φανούν καλύτερα τα αποτελέσματα του μεγάλου επιτεύγματος της Ελλάδος στον Έβρο. 

Η παραδοχή πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά…

Τότε και μόνο η κοιμισμένη και χαπακωμένη Ευρώπη, ξύπνησε βίαια και είδε αυτό που δεν τολμούσε να δει τόσα χρόνια. Πως δηλαδή, τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. 

Σε αυτήν βεβαίως την παραδοχή συνετέλεσε κυρίως ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τα θεσμικά όργανα της ΕΕ (3 Μαρτίου) για μια επί τόπου αυτοψία στον χώρο του τουρκικού εγκλήματος στις Καστανιές.

Που μετά την επί τόπου αυτοψία από ελικοπτέρου, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και τον Κροάτη προεδρεύοντα του συμβουλίου της ΕΕ Γκόρνταν Γκέρλιτς Ράντμαν, αναγνώρισαν πως είναι κοινά τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. 

Ειδικότερα και πιο συγκεκριμένα η Γερμανίδα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε χαρακτηριστικά:

«Ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες για τις άοκνες προσπάθειες. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά». 

Επιπρόσθετα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκεί, η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποσχέθηκε έμπρακτη βοήθεια της ΕΕ, προφανώς για την ενίσχυση των ελληνικών/ευρωπαϊκών συνόρων, προκειμένου να αποτραπεί όποια άλλη επιθετική ενέργεια του άφρονα και επικίνδυνου Ρ. Τ. Ερντογάν. Ανακοινώνοντας ότι αυτή η οικονομική βοήθεια θα είναι της τάξεως των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπάρχουν ανταλλάγματα από την οικονομική ευρωπαϊκή βοήθεια;

Βέβαια, όλοι φαντάζομαι υπέθεσαν το αυτονόητο. Ότι αυτή η ευρωπαϊκή βοήθεια παραχωρείτο για την ενίσχυση των ελληνικών/ευρωπαϊκών συνόρων. 

Όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι. 

Γιατί όπως ενημερωθήκαμε από πολλά ειδησεογραφικά πόρταλ του διαδικτύου (δεν διαπιστώσαμε κυβερνητική διάψευση), η κατανομή των 350 εκατομμυρίων που θα είναι άμεσα διαθέσιμα από τα 700, θα διατεθούν, για δυνατότητες υποδοχής στην ενδοχώρα, ενοικίαση διαμερισμάτων, στέγασης γενικότερα, επίδομα “μεταναστών και προσφύγων”, για την υποστήριξη καταυλισμών στην ενδοχώρα, για τη συνέχεια στοχευμένης στήριξης για οικογένειες και παιδιά στο Καρά Τεπέ (διαχείριση: Ύπατη Αρμοστεία), για υποστήριξη προσωρινής στέγασης για ευάλωτους “μετανάστες – πρόσφυγες”, για επιστροφές και επανένταξή τους, για έξοδα όπως μεταφορές, τρόφιμα κ.λπ., για σύνορα και θεωρήσεις διαβατηρίων και για αναβάθμιση της FRONTEX. 

Δηλαδή, όλη η ευρωπαϊκή βοήθεια θα πάει προς εξυπηρέτηση της γερμανικής πολιτικής, που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε “αποθήκη” παράνομων μεταναστών. Που θέλει να τους κάνει μόνιμους κατοίκους της Ελλάδος, αλλάζοντας την εθνοτική σύνθεση της Πατρίδος μας.

Αλήθεια ποιες κυβερνητικές συνειδήσεις εξαγοράζονται, μπροστά στην ανθελληνική αυτή πολιτική της Γερμανίας; 

Θα χάσει η ελληνική κυβέρνηση τα τεράστια οφέλη από την εθνική αντίσταση του Έβρου, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Γερμανίας και της Καγκελαρίου της Άγκελα Μέρκελ;

Απαιτούνται ηγέτες που θα πουν όχι στην Άγκελα Μέρκελ…

Αιφνιδιάστηκε η ελληνική κυβέρνηση; Είναι συνένοχος σε αυτήν την γερμανική επιβολή; Γιατί εμείς άλλα καταλάβαμε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά (προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη), ο οποίος αναφερόμενος στην επιθετική ενέργεια στον Έβρο, αλλά και στις εν συνεχεία συνεχιζόμενες τουρκικές απειλές, είπε από το Βερολίνο, ότι πρέπει να υιοθετηθούν μέτρα υποστήριξης για την Ελλάδα:

«Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει πάντα, όταν βρίσκεται ενώπιον δοκιμασίας, να επιδεικνύει ενότητα. Η κατάσταση (στον Έβρο) θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ευκαιρία για να προστατεύσουμε από κοινού τα ευρωπαϊκά σύνορα, να επιδείξουμε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία και να προχωρήσουμε την μεταναστευτική πολιτική». 

Δηλαδή κατά τον κ.. Μαργαρίτη Σχοινά, με την παραπάνω αναφερομένη διάθεση της οικονομικής ευρωπαϊκής βοήθειας (700 εκ. ευρώ) προστατεύονται τα ευρωπαϊκά σύνορα και έτσι επιδεικνύεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα; 

Θα συμφωνήσουμε βέβαια, πως η ΕΕ βρίσκεται σε δοκιμασία, βρίσκεται σε κρίση, αλλ΄ όμως δεν θα συμφωνήσουμε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να εκβιαστεί ή δεν είναι δυνατόν κάποιος να την εκφοβίσει. Και εκφοβίζεται η ΕΕ και εκβιάζεται. Αρκεί να υπάρχουν σε ένα κράτος ηγέτες που βάζουν το πατριωτικό συμφέρον της χώρας, πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον με την πρόσκαιρη διατήρησή τους στην Εξουσία.

Το ταμπού των ακατοίκητων νησιών πρέπει να καταργηθεί…

Στο σημείο αυτό θα επιθυμούσα να σας γνωρίσω ένα απόσπασμα άρθρου του πρώην Υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” στις 9 Απριλίου. Ένα άρθρο ανατρεπτικό της λογικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Με την οποία όμως ανατρεπτικότητα της γερμανικής επιδίωξης κατοχής της Ελλάδος, καθημερινά συντάσσονται όλο και περισσότερες φωνές, επώνυμες και ανώνυμες: 

«Η πολιτική αποτροπής πρέπει να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί. Το ταμπού των ακατοίκητων νησιών πρέπει να καταργηθεί. Η ιδεολογική φόρτιση που προκαλεί η αναφορά σε “ερημονήσια” πρέπει να αγνοηθεί, ως εκτός τόπου και χρόνου. Ανθρώπινες δομές, μπορούν να κατασκευαστούν σε ελάχιστο χρόνο, “επιστρατεύοντας” τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες και με χρηματοδότηση από την ΕΕ, που πρέπει να επιδιωχθεί. Έπειτα από πέντε χρόνια ανεπιτυχούς διαχείρισης του μεταναστευτικού και κακοδιαχείρισης ποσού άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία, οι συνθήκες στις δομές “υποδοχής” παραμένουν απάνθρωπες και για τους νησιώτες αβάσταχτες.

Η λύση της αποσυμφόρησης των νησιών με τη μεταφορά μεταναστών στην Ενδοχώρα, σε κλειστές δομές, είναι ευκταία μεν, ανέφικτη δε. Μέσα στις σημερινές συνθήκες, οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν τις δομές αυτές σαν ΧΥΤΑ. Στη Σουηδία, χώρα που στο παρελθόν δεχόταν αφειδώς μετανάστες, σήμερα η κοινή γνώμη έχει αλλάξει στάση και αντιδρά…».

Το διάβασε το άρθρο του κ. Κοντογιαννόπουλου ο ΥΠΕΞ μας Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης; Και δεν συμφωνούν; 

Μα πατριωτική εθνική πολιτική δεν είναι η Συμφωνία που προβλέπει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες από τη Λιβύη, χωρίς να είναι Λίβυοι, και οι οποίοι θα συλλαμβάνονται στη Μεσόγειο, θα μεταφέρονται και θα εγκαθίστανται στην Κρήτη. 

Δεν είναι η τάχατες αποσυμφόρηση των νησιών μας από παράνομους μετανάστες με την μεταφορά τους στην ενδοχώρα, σε νέες 28 δομές “φιλοξενίας”.

Δεν είναι το πρόγραμμα “Εστία ΙΙ”, της στέγασης δηλαδή “προσφύγων – μεταναστών” σε διαμερίσματα ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος να σκεφτεί η ελληνική κυβέρνηση και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που μας έστειλε ο Ρ. Τ. Ερντογάν, με τη δημιουργία δομών σε ακατοίκητα νησιά;

Ναι υπάρχει, αρκεί να ξεκινήσει από αύριο κιόλας. 

Αλλά με μια επιπρόσθετη προϋπόθεση. Της σύντομης απέλασής τους από την Ελλάδα. 

Αυτή είναι και ίσως η μόνη πατριωτική εθνική πολιτική μιας κυβέρνησης, που θέλει να λέει ότι προασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

 

freepen

Back to top button