breaking newsΔιεθνή

Τουρκία: Αντισημιτισμός & παραστρατιωτικοί που θα φέρουν τον ισλαμικό «μεσσία»

 

Την πληροφορία αλίευσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, ο οποίος ζει εξόριστος στην Νορβηγία και είναι διευθυντής του Nordic Research & Monitoring Network που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Τουρκία. 

«Προσεύχομαι στον Θεό για περισσότερα», έγραψε ο Melih Tanrıverdi στο Twitter, σχολιάζοντας μια είδηση του πρακτορείου «Anadolu» για την αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει ο Bozkurt, ο Tanrıverdi «είναι ο αρχηγός της ομάδας παραστρατιωτικών κακοποιών “SADAT” και ο πατέρας του υπηρέτησε τον Πρόεδρο ως επικεφαλής στρατιωτικός σύμβουλος».

Όπως ανέλυσε το «SigmaLive» στις 8 Αυγούστου του 2017, η SADAT είναι ο «μυστικός» στρατός του Ερντογάν για την εκπαίδευση επίσημων ή ανεπίσημων παραστρατιωτικών δυνάμεων για χρήση και εσωτερικά και εξωτερικά.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Φοίβος Κλόκκαρης σε άρθρο του στη «Σημερινή» στις 9 Φεβρουαρίου, αναφέρει πως η SADAT πραγματοποιεί επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης σε πολλές χώρες όπου υπάρχουν μουσουλμανικές μειονότητες.

Ο πατέρας του Melih είναι ο Στρατηγός ε.α. Adnan Tanrıverdi, ιδρυτής της SADAT. Η SADAT είναι μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που συνδέεται με την κυβέρνηση και έχει τεράστια επιρροή.

Ο Στρατηγός Tanrıverdi παραιτήθηκε από την θέση του συμβούλου του Ερντογάν στις αρχές Ιανουαρίου έπειτα από σχόλια που έκανε σχετικά με την έλευση του «Μαχντί», ενός «μεσσία» ή «λυτρωτή» που σώσει τον κόσμο πριν το τέλος του, σύμφωνα με κάποιες ισλαμικές παραδόσεις.

Οι δηλώσεις έγιναν ενώπιον μελών μιας θρησκευτικής οργάνωσης, στους οποίους είπε πως η παραστρατιωτική οργάνωσή του προετοιμάζει τον δρόμο για την έλευση του Μαχντί, αναφέρε η «Ahval» στις 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την «Cumhuriyet», και έπειτα από κριτική που δέχτηκε, ο Tanrıverdi αποφάσισε, λόγω και της ηλικίας του, να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου, κάτι που ο Ερντογάν αποδέχτηκε.

Η SADAT έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση Σύριων ανταρτών που έδρασαν στην Συρία. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ, μισθοφόροι της SADAT μαζί με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δρουν και στη Λιβύη, οι οποίοι μεταφέρονται από τη Συρία.

Ακόμα και αυτές τις μέρες, υπήρξαν συλλήψεις για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτών που αμφισβητούν τα όσα λέει η κυβέρνηση Ερντογάν. Όμως, παράλληλα φουντώνει ο ρατσισμός, η συνωμοσιολογία και ο αντισημιτισμός από φιλοκυβερνητικούς χρήστες και εκεί δεν φαίνεται να λαμβάνονται τέτοια μέτρα.

Σύμφωνα με άρθρο του βοηθού καθηγητής στο Brooklyn College, Louis Fishman, στην «Haaretz» στις 19 Μαρτίου, παράλληλα με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία αυξάνεται και ο αντισημιτισμός:

«Το να φταις τους Εβραίους για τον Covid-19 έρχεται να προστεθεί σε μια πληθώρα αντισημιτικών κακολογιών που κρατάνε πολλά χρόνια, όχι μόνο του τύπου Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών: Είναι μια ποικιλία του λίβελλου για αιματηρές θυσίες και η συνέχεια αυτού γίνεται εδώ και αιώνες, που ξεκίνησε με τον Μαύρο Θάνατο στην Ευρώπη, όπου οι Εβραίοι έγιναν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και υπεύθυνοι για την πανδημία, που οδήγησε σε σφαγές εβραϊκών κοινοτήτων σε όλη την Ευρώπη».

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως αυτές οι θεωρίες παρουσιάζονται στα μεγάλα ΜΜΕ και φτάνουν σε μεγάλη μερίδα του τουρκικού πληθυσμού.

Για παράδειγμα, σε μια ισλαμική ιστοσελίδα υπήρχε η άποψη του Fatih Erbakan, ηγέτη του καινούργιου κόμματος Yeniden Refah Partisi, συνέχεια του παλιού κόμματος του Necmettin Erbakan. Ο γιος Erbakan ανέφερε πως «αν και δεν υπάρχει σκληρή απόδειξη, ο Σιωνισμός θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται πίσω από τον κορωνοϊό».

Σε άρθρο της στην «Jerusalem Post» στις 18 Μαρτίου, η Donna Rachel Edmunds μεταφέρει και άλλες δηλώσεις του Erbakan: «Αυτός ο ιός υπηρετεί τους στόχους του Σιωνισμού για την μείωση του αριθμού των ανθρώπων και σταματώντας την αύξησή τους».

Ο πατέρας Erbakan θεωρείται πως είναι ο πολιτικός μέντορας του Ερντογάν.

 

 

sigmalive
Back to top button