breaking newsΕλλάδα

Το εύκολο ήταν το «μείνετε όλοι στα σπίτια», το δύσκολο είναι το πότε, ποιοι και πως θα βγουν

 

Όταν την δεύτερη ημέρα των μέτρων περιορισμού στα σπίτια, έγραψα, είπα στο ραδιόφωνο και στις Αντιθέσεις, οτι το εύκολο είναι «μείνετε όλοι στα σπίτια» και με μια ανακοίνωση ενιαία, το δύσκολο θα είναι «πως βγαίνουνε, ποιοι , πότε , πως και πάντως οχι ενιαία» , πολλοί και ειδικοί μου είπαν και οτι βιάζομαι και οτι δεν είναι τόσο σύνθετο!

 

Γιώργος Σαχίνης

 

Τώρα διαπιστώνω οτι όλοι μιλούν για σχέδια τμηματικής εξόδου, την δυσκολία του εγχειρήματος κλπ. Καλώς τους κι ας άργησαν.

Από την άλλη είναι και η πίεση για επανεκκίνηση της οικονομίας, εκτός κι αν αντέχουν και για μια άλλη γύρα με τα «ψιχία» του 800αριού για ενάμιση μήνα ακόμη, άλλα 3 δις περίπου και ενώ το «απο 15 Μαρτίου…» το έκαναν 1η Απριλίου και ξέχασαν και την πλατφόρμα για την συνδρομή του κράτους στο δώρο!!!

Τι έννοια έχει η ατάκα «βάλαμε τους ανθρώπους πάνω απο την οικονομία» , οι ζωές μας δεν εξαρτώνται από την οικονομία; Τώρα που θέλουν χαλάρωση γιατί ξέρουν οτι οι πολίτες θα τα χαλαρώσουν από μόνοι τους, η επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει με τους ανθρώπους πάνω από αυτήν; Ούτε επιχειρήσεις θα κλείσουν, ούτε απολύσεις και περαιτέρω ανεργία θα έχουμε;

Διαβάζω από αρμοδιότερους εμού και τα εξής καταπληκτικά:

« Όσοι κατά καιρούς έχουν λάβει μέρος σε επιδημιολογικά προγράμματα, σε επιτροπές για την σύνταξη νόμου περί Προληπτικής Υγιεινής, σε πανεπιστημιακές υγειονομικές μελέτες εκτεταμένων περιοχών, και διαχειριστήκανε δεκάδες χιλιάδες ιατρικούς φακέλους ασθενών με στοιχεία των οποίων τροφοδοτήσανε στατιστικώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξέρουν, ότι:

α. Η Επιδημιολογική έρευνα ξεκινά ΑΜΕΣΩΣ με την εκδήλωση μιας επιδημίας και συνεχί­ζεται σε όλη τη διάρκειά της, ώστε να συνεισφέρει τελικά και στην ΠΡΟΛΗΨΗ.

β. Κανένα ιατρικό επιδημιολογικό στατιστικό μοντέλο δεν είναι αξιόπιστο χωρίς επαρκή δείγματα επί του πληθυσμού με βάση την χωροταξική και διαστρωματική διάδοση μίας νόσου.

γ. Τα αμιγώς μαθηματικά μοντέλα, επί του κορωνοϊού SARS-CoV-2, αποδεικνύονται παγκοσμίως αναξιόπιστα.

Αντίθετα με όσα προβλέπονται παγκοσμίως στη χώρα μας ΔΕΝ ξεκίνησαν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ Επιδημιολογικοί έλεγχοι με την έναρξη της επιδημίας ούτε συνεχίστηκαν.

Στην προσπάθεια να καλυφθούν τα πλείστα όσα τραγικά κενά στην Υγεία παρουσιάζεται ανελλιπώς, καθημερινά ένα «τρομοκρατικό» δελτίο θανάτων, διασωληνομένων, ασθενών και ΠΙΘΑΝΩΝ αιτίων θανάτου, σαν να είναι ο μέσος πολίτης υπόχρεος συνεχούς κατατρομοκράτησης ή ειδικός …Παθολογοανατόμος.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ΔΕΝ παρουσιάζονται, π. χ., οι ιαθέντες που εξήλθαν των νοσοκομείων και οι οποίοι είναι περισσότεροι από τους νεκρούς ή πόσοι απλά νοσηλεύονται εκτός των ΜΕΘ.

Βάσει της κρατούσας λογικής οι άνθρωποι αποτελούν επιδημιολογικά στατιστικά στοιχεία μόνο αφού… πεθάνουν;
Έτσι όμως ο νεκρολογών κυβερνητικός εκπρόσωπος Υγείας στερεί δουλειά από Ληξιαρχεία και Γραφεία Κηδειών;
Η οπισθοβαρής πατέντα καταργεί κάθε επιστημονική έννοια Επιδημιολογικής έρευνας ή όχι ;» …..

Δεν ξέρω αν τα ανωτέρω έχουν ανταπάντηση , αλλά είδα και κάτι ελπιδοφόρο με την αυτόβουλη συμμετοχή επιστημόνων από 5 Ελληνικά Πανεπιστήμια και ένα του Εξωτερικού , που πήραν την πρωτοβουλία χάρη στον Πανεπιστημιακό Κώστα Φαρσαλινό, για να καταγράψουν τα πάντα αναφορικά με τους πολίτες και την νόσο Covid-19 , έχοντας ήδη αναρτήσει το πρώτο τέτοιο εργαλείο καταγραφής.

Ρίξτε μια ματιά εδώ: https://www.coronavirus-greece.gr/covid19/index.php

Ήδη κάνουν ένα ερωτηματολόγιο (στην Κεντρική σελίδα, δείτε την επισήμανση για το ερωτηματολόγιο) που έχει ήδη φτάσει τις 4000 συμμετοχές μέσα σε 3 μέρες. Θα ανεβάσουν άλλα δύο ερωτηματολόγια σύντομα.

 

freepen

 

Back to top button