breaking newsΔιεθνή

Η αντιπρόεδρος του Βελγίου: να τιμωρήσουμε το Ισραήλ. Απάνθρωποι οι βομβαρδισμοί του. Στο Διεθνές Δικαστήριο το Ισραήλ γι εγκλήματα πολέμου. Βία πολέμου άνευ προηγουμένου. Εμπάργκο στο Ισραήλ. Αναγνώριση κράτους Παλαιστίνης στα σύνορα του ’67. ΒΙΝΤΕΟ

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Βελγίου Petra de Sutter:

Είναι καιρός να λάβουμε τιμωρίες κατά του Ισραήλ. Η βροχή των βομβών είναι απάνθρωπη. Και καθώς διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου στη Γάζα το Ισραήλ αγνοεί τα διεθνή αιτήματα γι ανακωχή. Στο εσωτερικό της Ομοσπονδιακή κυβέρνησης ζητάω το Ισραήλ να τιμωρηθεί. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο oφείλει να είναι σε θέση να συνεχίσει την έρευνα που είναι σ΄εξέλιξη για εγκλήματα πολέμου. Οφείλουμε να έχουμε μια έρευνα για τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και των στρατοπέδων προσφύγων. Πρόκειται για μια βία πολέμου άνευ προηγουμένου και που δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή. Θα έπρεπε να απαγορεύσουμε την εισαγωγή προϊόντων προερχόμενα από παράνομες εποικισμούς στα σούπερ μάρκετ και στα μαγαζιά μας.

Το Βέλγιο δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Εκτός των άλλων η ένωση ΕΕ και Ισραήλ οφείλει άμεσα να ανασταλεί.. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε σαν να μην έγινε τίποτα..Τ Ανθρώπινα Δικαιώματα υπάρχουν για όλους. Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται σ΄ένα καθεστώς ολοκληρωτικής απελπισίας κι αυτό γιατί μια πολιτική λύση επιβάλεται αφ’ εαυτής αναγνωρίζοντας την Παλαιστίνη ως κράτος στα σύνορα του 1967.

Δεν σταματάω επίσης να επαναλαμβάνω ότι η Χαμάς οφείλει ν΄απελευθερώσει τους ομήρους κι εμείς οφείλουμε να διαχειριστούμε τη ροή του χρήματος προς αυτή την τρομοκρατική οργάνωση.

dimpenews.com

Back to top button