breaking newsΕλλάδα

Προκαλεί ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γκρούεφσκι: Η χώρα πρέπει να λέγεται Μακεδονία

«Δεν βρίσκουμε κανένα αλυτρωτικό στοιχείο», τόνισε

Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, δήλωσε ο Αλεξάνταρ Νικολόφσκι, δεύτερος τη τάξει στο κόμμα που ίδρυσε ο Γκρούεφσκι

«Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, η χώρα πρέπει να ονομάζεται Μακεδονία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού σκοπιανού κόμματος VMRO, προδιαθέτοντας όσα θα ακολουθήσουν ακόμη και στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Σκοπίων, για την ονομασία των τελευταίων.

Ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι μίλησε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», εκφράζοντας τις προκλητικές του θέσεις, παρ’ ότι οι συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ βρίσκονται σε εξέλιξη.

 Ο αντιπρόεδρος του κόμματος που ίδρυσε ο Νίκολα Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή στο Σύνταγμα και τόνισε πως δεν συναινεί στις αλλαγές των ονομάτων και των δρόμων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ως ένδειξη καλής θέλησης για την πρόοδο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά. 

«Δεν βρίσκουμε κανένα αλυτρωτικό στοιχείο στο όνομα οποιουδήποτε χώρου η αντικειμένου στην χώρα μας.Δεν θεωρούμε ότι αυτά είναι η πηγή του προβλήματος. Αυτά είναι δικαιολογίες» πρόεσθεσε ο Νικολόσκι, μιλώντας στο ελληνικό κανάλι.

protothema.gr

Back to top button