breaking newsΆποψη

Ζούμε μια τραγωδία ή απλά μια ακόμη… βλακωδία;

 

Ζούμε πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες θα έλεγα καταστάσεις. Και όχι μόνο εδώ, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Απλά εδώ στα καθ’ ημάς, ως είθισται, η ιδιαιτερότητά μας ως χώρα, η ψυχοσύνθεση του λαού μας, το μοναδικό DNA μας που θα έλεγε κάποιος πιο γραμματιζούμενος, μας κάνουν μια πιο ειδική περίπτωση.

 

Από: antinews.gr1 – Του Strange Attractor

 

Και αν σκεφτούμε πως η πανδημία μας βρήκε πάνω που ήταν να σηκώσουμε κεφάλι μετά από μια πενταετία με «αριστερό πρόσημο», που κόντεψε να μας αποτελειώσει οριστικά, τότε καταλαβαίνει κανείς πως η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, και όχι μόνο για τις επόμενες δυο εβδομάδες (που θα έλεγε κι ο κυρ Σωτήρης ο ειδικός).

Οι μέρες λοιπόν περνάνε, το ίδιο και η κλεισούρα, με το λοκντάουν να συνεχίζεται, και μάλιστα όπως ακούω θα αυστηροποιηθεί ακόμη περαιτέρω, με τα κρούσματα όμως να μην σημειώνουν την αναμενόμενη μείωση.

Ναι, αλλά πρέπει, λέει η κυβέρνηση, που δείχνει να έχει χάσει τη μπάλα και αντιδρά σπασμωδικά και αστυνομικά, να συνεχίσουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα, αλλιώς θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

Και όποιος δεν συμμορφώνεται θα διώκεται ως κοινός εγκληματίας. Όπως δεν διώκεται ούτε κατάσκοπος της Τουρκίας που έχει μάλιστα ομολογήσει… τόσο αυστηρά.

Για του λόγου το αληθές είδα χθες το απόγευμα τον υπουργό ηλεκτρόνιο κ. Γεωργιάδη, με ύφος Παττακού, να ευχαριστεί τον Εισαγγελάτο που με τα πλάνα του από καταστήματα που δεν τηρούν επακριβώς τα μέτρα του click away, του έδωσαν την ευκαιρία να στείλει «αυτή τη στιγμή που μιλάμε κ. Ευαγγελάτε μου» περιπολικά για να τα κλείσουν.

Συνεχίζοντας, και λέγοντας με στόμφο πως «στο εξής όποιο κατάστημα μας δείχνετε στα ρεπορτάζ σας, που δεν τηρεί τα μέτρα θα το κλείνω πάραυτα. Θα στέλνω τα όργανα. Η κυβέρνηση δεν αστειεύεται», υπογράμμισε, αν και δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του, διότι είχα μείνει έκθαμβος… ενεός… ενθυμούμενος ανάλογα διαγγέλματα της κυβέρνησης τότε επί χούντας, που ήμουν μικρό αθώο παιδί…

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν… μπλα μπλα…

Έτσι, για μένα τον ποταπό, ο υπουργός της καρδιάς μας έδειξε να υποδεικνύει τα κανάλια ως φανερούς συνεργάτες της κυβέρνησης στον έλεγχο και στην καταστολή όσων μελανιασμένων μικροεμπόρων και μη δεν συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις. Ή ακόμη και όσων συμπολιτών μας δοκιμάζουν φανέλες, σώβρακα και παντόφλες στα πεζοδρόμια έξω από τα συνοικιακά μαγαζιά.

Με τον Εισαγγελάτο να αντιδρά αμήχανα, να πιάνεται εξ απήνης, σαν κατσικοκλέφτης με τη γίδα στην πλάτη, αφού όπως όλα δείχνουν, αυτό κατάλαβα εγώ ο κακοπροαίρετος, όταν γυρίσει η κατάσταση και αρχίζει ο κόσμος να τους κυνηγά με τις πέτρες, τότε οι κυβερνώντες μας μετά τους «ειδικούς» θα ρίξουν το φταίξιμο για το όλο μπάχαλο και στους δημοσιογράφους. Εδώ είμαστε και θυμηθείτε το…

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση, που δεν αστειεύεται, άνοιξε τα νυχάδικα, ως μοχλό ανάπτυξης μάλλον, ενώ τα βρήκε και με την Εκκλησία, και στο εξής θα επιτρέπονται, λέει, έως 50 πιστοί στις μητροπόλεις, και έως 25 στους υπόλοιπους ναούς.

Τώρα ποιος θα τους μετρά, και πως θα ξέρω εγώ ο ταλαίπωρος αν αποφασίζοντας να πάω να εκκλησιαστώ θα είμαι ο 24ος ή ο 26ος δεν μας το διευκρίνισε κανείς. Ίσως ο Νικ Χαρντ επιστρατεύσει τους νεωκόρους, ή στείλει από έναν νεοδιορισμένο μετακλητό σε κάθε ναό της επικράτειας για να μετράει κεφάλια, να συντονίζει και να επιβάλλει τα δέοντα…

Όπως δεν μας διευκρίνισαν πως και γιατί φερ’ ειπείν στον ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, που είναι τετραπλάσιος σε εμβαδόν από εκείνον της ιεράς μητρόπολης θα επιτρέπονται πολύ λιγότεροι πιστοί απ’ ότι στη μητρόπολη…

Λεπτομέρειες θα μου πείτε, και θα έχετε και δίκιο. Το θέμα είναι να εκκλησιαστεί ο κοΖμάκης…

Εδώ ο κόσμος καίγεται, περιμένουμε πως και πως τα εμβόλια μπας και πάρουμε ανάσα, κι εσύ ασχολείσαι με τα νυχάδικα και τους ευλαβείς;

Γιατί όχι ρε παιδιά; Εδώ άλλοι ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ ή με τον Τσιτσιπά, και δεν θα ασχοληθώ εγώ με τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο;

Όπως π.χ. αν θα πρέπει να κάνω το εμβόλιο, ή ποιο απ’ όλα να διαλέξω (αν κάτι τέτοιο επιτρέπεται);

Εδώ κοτζάμ CEO της Pfizer, και κάτι άφησε να εννοηθεί για το ότι δεν θα κάνει ο ίδιος το εμβόλιο… να μην προβληματιστούμε εμείς οι άσχετοι;

Τέλος πάντων, υπάρχουν και καλές ειδήσεις, και δεν αναφέρομαι στην εξέγερση κάποιων αρνητών και απείθαρχων στο χωριό της Πάολας στη Χαλκιδική, που μέχρι και στην αστυνομία επιτέθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για το λοκντάουν, με αποτέλεσμα να σπεύδει(αν άκουσα καλά) μέχρι και ο υπουργός Κάλαχαν προκειμένου να βάλει μια τάξη.

Αναφέρομαι όμως στην «τεράστια επένδυση», από μια εταιρία «κολοσσό», που θα έρθει στην Ελλάδα και θα κατασκευάζει ή θα συναρμολογεί (δεν πολυκατάλαβα) ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφέροντας 100.000 νέες θέσεις εργασίας!!!!!!

Μια είδηση, διαφημισμένη από τον πρωθυπουργό, που μόλις την άκουσα αμέσως θυμήθηκα τις 200.000 νέες θέσεις εργασίας που θα μας έφερνε η Ryanair, με τις 100.000 από αυτές στα Χανιά, όπου θα έστηνε τη βάση της.

Και άντε η Ryanair ήρθε και πετάει, άσχετα αν δεν δημιούργησε καμιά θέση εργασίας, και για να έρθεις σε επαφή μαζί της χρειάζεσαι γερό ίντερνετ κι ακόμη πιο γερά νεύρα.

Ο «κολοσσός» όμως αυτός, που με μια πρόχειρη ματιά στη Wikipedia μαθαίνει κανείς ότι κήρυξε πτώχευση πριν από μερικούς μήνες;

Τι σόι εργοστάσιο θα κατασκευάσει; Μήπως επιδοτούμενο και κρατικοδίαιτο, στα πλαίσια του νέου μοντέλου οικονομικής διακυβέρνησης (βλ. Aegean, Fraport, κλπ;)

Τέλος πάντων, ας μη γκρινιάζω όλη την ώρα. Η κυβέρνηση μας φροντίζει όσο και όπως μπορεί.

Τέτοια φιλολαϊκή διακυβέρνηση είχα να δω από την εποχή των δανείων του Παπαδόπουλου, και τόσες εθνικές επιτυχίες είχα να δω από την εποχή του Τσολάκογλου.

Και μπορεί να γκρινιάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι, όπως η Ακρίτα, ή η άλλη από το Βήμα, καταγγέλλοντας πιέσεις και μεθοδεύσεις από Μαξίμου πλευρά, για ρεπορτάζ και άρθρα που δεν βολεύουν στο επίσημο αφήγημα, αλλά εγώ δεν μασάω.

Εγώ πιστεύω την αμερόληπτη Σία, τον Χατζηνικολάου, τον Αυτιά και τον Καμπουράκη.

Ο οποίος Καμπουράκης, τώρα που το θυμήθηκα, είχε προχθές το πρωί σε ζωντανή σύνδεση μια ελληνοαμερικανίδα υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων μιας αμερικανικής εταιρίας που εξελίσσει ιπτάμενα αεροταξί (με πιλότο) καθέτου προσγειω-απογείωσης, και πηδούσε από τη χαρά του.

Γιατί; Διότι του χρόνου ή το πολύ σε 2-3 χρόνια (αυτό κατάλαβε ο τσάκαλος), θα μπορεί να παίρνει αεροταξί από το Μπραχάμι και να πηγαίνει για καφέ στη… Γλυφάδα… τόσο απλά.

Άρα, δεν χρειάζεται ούτε ο Μεγάλος Περίπατος, ούτε οι ποδηλατόδρομοι του δημάρχου γόνου.

Το πώς βέβαια θα γίνει αυτό, διότι ακόμη κι αν είναι τεχνολογικά εφικτό θα απαιτήσει χιλιάδες δοκιμές, πιλοτικές εφαρμογές σε πολιτισμένες χώρες και άπειρες σελίδες προϋποθέσεων, κανονισμών, νομοθεσίας, υποδομών, κλπ κλπ. ούτε που το σκέφτηκε.

Γι’ αυτόν τον opinion maker σε 2-3 χρόνια θα έχουμε αεροταξί κάθετης απογείωσης και τα σκυλιά δεμένα.

Που; Στη μπανανία, που δεν επέτρεψε να λειτουργήσουν ταξί μοτοσικλέτες, και που έδιωξε άρον άρον την uber.

Και που παλεύει 10 χρόνια τώρα για υδατοδρόμια και υδροπλάνα, κι ακόμη περιμένουμε.

Και που έχει μια σούπερ πολύπλοκη και πολυσέλιδη νομοθεσία για τους όρους της χρήσης των drones, ακόμη κι εκείνων που μπορεί να αγοράσει κάποιος με 10 ευρώ από το ΤΖΑΜΠΟ…

Και που σήμερα ακόμη, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, συνεχίζει να ισχύει (αν δεν κάνω λάθος) ο νόμος του 1949 που απαγορεύει διά ροπάλου τη λήψη αεροφωτογραφιών χωρίς άδεια του ΓΕΑ, και παρουσία αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας στο αεροσκάφος..

Έτσι έχει η κατάσταση, και απ’ ότι φαίνεται τα όρια μεταξύ τραγωδίας και… βλακωδίας είναι δυσδιάκριτα.

Με μια κυβέρνηση που παραπαίει συρόμενη πίσω από τις εξελίξεις, και έτοιμη να κρεμάσει άλλους πιο βολικούς χρήσιμους ηλίθιους για τα ολισθήματά της, με μια ανυπόληπτη ανύπαρκτη αντιπολίτευση και με μια 4η εξουσία διαβλητή και εξαγορασμένη σε μεγάλο μέρος της, που απλά επαναλαμβάνει βαρετά το όποιο επίσημο αφήγημα.

Και στη μέση οι πολίτες. Ζαλισμένοι και μελανιασμένοι, ψάχνοντας ένα αποκούμπι ελπίδας και ένα φως στο τούνελ…

Ευτυχώς που γλιτώσαμε από τους προηγούμενους παιδήλικες και τώρα μας κυβερνούν οι άριστοι. Άγιο είχαμε.

Αλλιώς τι θα κάναμε;

Και ευτυχώς που οι περισσότεροι εξ ημών έχουν κοντή μνήμη και δεν πολυθυμούνται πράγματα, ζώντας διαρκώς σε ένα μόνιμο παρόν.

Αλλιώς θα θυμόντουσαν ανάλογες καταστάσεις, θα έκαναν συγκρίσεις και θα μελάνιαζαν εκ νέου…

Εξάλλου οι αναμνήσεις ξεθωριάζουν. Έτσι είναι σχεδιασμένες.

Αλλιώς θα παραμέναμε για πάντα παιδιά.

 

ΥΓ- Βγήκε τις προάλλες ο πρώην επικεφαλής του διαστημικού προγράμματος του Ισραήλ, άνθρωπος με δεκάδες διακρίσεις και μίλησε για ύπαρξη συμφωνιών με εξωγήινους, για βάσεις στον Άρη, και άλλα τέτοια περίεργα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, είδα και τη χριστουγεννιάτικη φάτνη του Βατικανού, με ομοιώματα αρχαίων αστροναυτών και Ανουνάκι, από εκείνα που μας άφησαν παρακαταθήκη οι Σουμέριοι, κι άρχισα να αναρωτιέμαι: Για τι πράγμα μας ετοιμάζουν άραγε; Τι παίζει;

Μετά έβαλα Μάι Στάιλ Σακς, είδα λίγο Κουδουνιάρη και στάνιαρα.

Μάλιστα αναρωτήθηκα: Είδαμε σε αυτή την εκπομπή πέρυσι να συμμετέχει η εγγονή πρώην «τεράστιου και διάσημου πολιτικού»… λέτε του χρόνου να δούμε συμμετοχή και συζύγου νυν πρωθυπουργού;

Εξ ου και το ταξίδι στην Καλαμάτα (με ειδική άδεια Νικ Χαρντ);

Τι μας ετοιμάζουν; Χμ;

 

 

freepen.

Back to top button