breaking newsΔιεθνή

ΑΡΧlΖΕl ! ! ! Σύρραξn ΝAΤOϊκώv και Pωσικώv δυvάμεωv καταγpάφεται στnv Xεpσώvα….

Σημερα ειναι στην Ουκρανια η συρραξη…

Αυριο;

Θα επεκταθει και αλλου; 

Ας οψεται ο Αμερικανος…

Η πρώτη κεκαλυμμένη σύρραξη ΝΑΤΟϊκών και ρωσικών δυνάμεων καταγράφεται στην Χερσώνα και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας όπως μαρτυρούν πολυάριθμες ρωσικές πηγές. Οι Ρώσοι κάνουν λόγο όχι απλά για μισθοφόρους αλλά για τακτικό Στρατό ξένων χωρών και κυρίως της Πολωνίας εξοπλισμένων με ΝΑΤΟϊκά όπλα.

 

“Ουκρανικές” δυνάμεις εντοπίστηκαν να έχουν συγκεντρώσει δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα VAB, FV103 Spartan, Husky TSV, Kozak-2, πυροβόλα M777A2 και FH70 των 155 mm, τσεχικά RM-70 MLRS,  Μ113 και τουρκικά Kirpi στην κατεύθυνσή της Χερσώνας.

Ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» τόνισε ότι Πολωνοί στρατιώτες πολεμούν στο πλάι των Ουκρανών στο μέτωπο της Ζαπορίζιε και αλλού.

«Επισήμως, αυτοί όλοι είναι μέλη της Διεθνούς Λεγεώνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αν και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μέλη του Πολωνικού στρατού που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε άδεια.

Θα ήταν δύσκολο να στρατολογηθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός μισθοφόρων από την Πολωνία» υπογράμμισε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS .

Όπως λέει, δεν δραστηριοποιούνται τόσες πολλές Πολωνικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, αλλά κάποιες από αυτές ήδη συμμετέχουν σε στρατιωτικές συγκρούσεις στο Χάρκοβο και στο Ντονμπάς.

«Πρόκειται για τακτικές στρατιωτικές μονάδες του Πολωνικού στρατού που έχουν εξουσιοδοτηθεί από τη Διεθνή Λεγεώνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να συμμετέχουν στις μάχες» υπογράμμισε ο Rogov, αναφέροντας πως οι μισθοφόροι που πολεμούν στη Ζαπορίζιε ενδεχομένως να είναι περισσότεροι από το 50% του συνόλου του στρατιωτικού δυναμικού στην περιοχή.

ΝΑΤΟϊκός Στρατός στην Χερσώνα…

Στις 5 Νοεμβρίου, λίγο πριν την εντολή αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από την Χερσώνα, υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων κοντά στην πρώτη γραμμή προς την κατεύθυνση της Χερσώνας.

Το βίντεο έδειχνε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα VAB, FV103 Spartan, Husky TSV, Kozak-2 και άλλες μονάδες της 46ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αυτό το βίντεο αιφνιδίασε και προκάλεσε έκπληξη σε ορισμένους Ρώσους και έγινε αιτία άσκησης κριτικής στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αρκετοί είπαν ότι το βίντεο καταδεικνύει «ακόμη ένα παράδειγμα έλλειψης κατάλληλης εναέριας αναγνώρισης και πιθανότητας επακόλουθης καταστροφής λόγω της έλλειψης όπλων ακριβείας μεγάλης εμβέλειας στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις».

Επιπλέον, υποθέτουν ότι “αυτός ο εξοπλισμός είναι ασφαλής και αβλαβής”, δηλαδή κανείς δεν θα τον αγγίξει, “θα συμμετάσχει στην επικείμενη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας” σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Πράγματι, οι Ρώσοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοπεδώσουν ολόκληρο τον ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό στην Χερσώνα καθώς ήταν ακάλυπτος χωρίς αντιαεροπορική προστασία…

Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες απέκρουσαν επίθεση των πολωνικών αρμάτων μάχης

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, λίγο πριν διαταχθεί υποχώρηση από την Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση στο χωριό Pravdino (23 χλμ. δυτικά της Χερσώνας), από μεγάλο αριθμό ξένου βαρέως εξοπλισμού.

Στην κατεύθυνση Μπερισλάβ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δέχθηκαν επίθεση από πυροβόλα M777A2 και FH70 των 155 mm. Μετά από αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να διεισδύσουν στη γραμμή άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές Sablukovka, Kachkarovka και Sukhanov με την υποστήριξη τσεχικών RM-70 MLRS και των πολωνικών αυτοκινούμενων όπλων Krab της 406ης χωριστή ταξιαρχίας πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο εχθρικός εξοπλισμός δέχτηκε επιτυχή επίθεση από ρωσικά drones καμικάζι Lancet-3.

Περαιτέρω, στις θέσεις της 83ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου και της 126ης Ταξιαρχίας Παράκτιας Άμυνας του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο τμήμα Borozenskoye – Sukhanovo – Kachkarovka, δύο μηχανοκίνητα Τάγματα με BMP-2 και BTR βρέθηκαν κοντά σε Πολωνικά άρματα μάχης T-72M1 της 17ης ουκρανικής Ταξιαρχίας Αρμάτων της 60ης ξεχωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας.

Στην περιοχή υπήρχαν Μ113 και περίπου δώδεκα τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi της 128ης ορεινής ταξιαρχίας εφόδου.

Οι δυνάμεις αυτές εντοπίστηκαν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Orlan-30, και ακολούθησαν βολές από τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Giacint-B και τα πυροβόλα Malka.

Επιπλέον, 8 χλμ. από το Σουχάνοφ και το Πιατικχάτκι, οι εχθρικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά από ρωσικά ελικόπτερα Mi-28N.

Στην ρωσική επίθεση συμμετείχαν και άρματα μάχης T-90M τα οποία λάμβαναν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των εχθρικών στρατευμάτων από τα UAV Orlan-10 και Forpost-R.

Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων ενεργειών των ρωσικών δυνάμεων, η ουκρανική 128η ορεινή Ταξιαρχία και η 46η αεροπορική ταξιαρχία έχασαν 25 και 18 στρατιωτικούς, αντίστοιχα.

 

πηγη

Back to top button