breaking newsΕλλάδα

«Σκάνε» τα νησιά του Α. Αιγαίου – Aπειλή πληθυσμιακής αλλοίωσης: 25.000 παράνομοι μετανάστες

 

Σε κατάσταση ασφυξίας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τους παράνομους μετανάστες να  έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

 

Η πληθυσμιακή αλλοίωση είναι δεδομένη για νησιά όπως η Χίος, η Σάμος, η Λέρος, ενώ οι αλλοδαποί μόνο στη Λέσβο υπολογίζονται στους 12.000 και μαζί με αυτή η διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης και η αύξηση της εγκληματικότητας.

 

Αντί οι τοπικές κοινωνίες να ασχολούνται με το πώς θα ορθοποδήσουν από τη μνημονιακή λαίλαπα μέσω της ανάπτυξης κερδοφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων  ασχολούνται με τους αλλοδαπούς οι οποίοι «ετσιθελικά» περνούν τα ανύπαρκτα θαλάσσια  σύνορα.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, αντί να ζητήσει τη λήψη μέτρων πρόληψης και αποτροπής εισόδου, αντιμετωπίζει το κύμα αυτό των παράνομων μεταναστών, περίπου ως… φυσιολογικό, μιλώντας για «αφίξεις» (sic) ζητώντας τη μεταφορά τους στην «περίφημη» ενδοχώρα, δηλαδή είτε στην Αττική είτε κάπου αλλού στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει ο Σ.Γαληνός προς τον Δ. Βίτσα «η «αποσυμφόρηση» της Λέσβου εξαγγέλθηκε από εσάς τον ίδιο κατά το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα μάλιστα τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα ο Σ.Γαληνός αφού κάνει έκκληση για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα στη συνέχεια αναφέρεται στις «αφίξεις» ότι συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καν τα επιχειρεί να αρθρώσει στην επιστολή του την ανάγκη λήψης μέτρων για την «πρόληψη» ή  την «αποτροπή» εισόδου.

«Όπως φυσικά θα γνωρίζετε την τελευταία εβδομάδα στη Λέσβο οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο έχουν ξεπεράσει τους 10.000 και οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση» σημειώνει στην επιστολή του.

Ροές, αφίξεις, τάσεις, αποσυμφόρηση λέξεις που υποδηλώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη  κάθε είδους εθνικής κυριαρχίας στη χώρα.

Ο Δήμαρχος Λέσβου  αναφέρεται και στην εντεινόμενη ανησυχία τόσο τη δική του όσο και της τοπικής κοινωνίας «βλέποντας τα χρονικά περιθώρια που εσείς θέσατε να εξαντλούνται και αντί της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο να βλέπουμε καθημερινά την κατακόρυφη αύξησή του».

Ο δήμαρχος Λέσβου τονίζει την ανησυχία και τον φόβο των κατοίκων που εντείνεται μάλιστα «και από διάφορους επιτήδειους, που καθημερινά διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν νέα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες οφείλει το Υπουργείο να διαψεύδει άμεσα».

Ταυτόχρονα  υπενθυμίζει στον κ. Βίτσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον οποιασδήποτε νέας δομής ενώ υποστηρίζει πως «όσο η “αποσυμφόρηση” (σ.σ. και συμφόρηση της υπόλοιπης Ελλάδας)  δεν γίνεται πράξη, τόσο περισσότερο θα απειλείται η διατάραξη της ισορροπίας της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων.

Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της».

Την ίδια ώρα τα πλωτά της FRONTEX μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στα αντίστοιχα ελληνικά.

Μόνο εχθές πλωτό της δύναμης μετέφερε 40 αλλοδαπούς στη Σάμο. Το σκάφος της FRONTEX ειδοποιήθηκε για την παραλαβή 40 αλλοδαπών που επέβαιναν σε μηχανοκίνητη λέμβο βόρεια από τη Σάμο και που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΛΣ το πλήρωμα του πλωτού μετεπιβίβασε τους αλλοδαπούς στο σκάφος και στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, προκειμένου να παραμείνουν προσωρινά σε ΚΕΠΑ.

 

 

 

Pronews
Back to top button