breaking newsΆποψηΕλλάδα

Η εργαλειοποίηση της αγάπης από την πολιτική. Η πολιτικοποίηση της αγάπης.. η επικοινωνιακή στροφή στην ……καρδούλα ΒΙΝΤΕΟ

Η εργαλειοποίηση της αγάπης από την πολιτική. Η πολιτικοποίηση της αγάπης.. η επικοινωνιακή στροφή στην ……καρδούλα. Για αγάπη μιλάει ο Μητσοτάκης από το tiktok για αγάπη ο Αλέξης από το Σύνταγμα για αγάπη κάνει λόγο και χειρονομίες και η Πλεύση που .. σιγά σιγά γίνεται πλατσούρισμα και ”στην μπανιέρα δυο δυο”.

Είμαι η Ζωή, ΜΑΖΙ θ΄αλλάξουμε τον κόσμο. Το νέο πολιτικό image της Ζωής . Η κ. Κωνσταντοπούλου επικεφαλής του ομώνυμου πλέον κόμματος έκανε μια επικοινωνιακή στροφή..Σόκαρε …σου είπε στην Ελλάδα ζούμε η σοβαροφάνεια πάει περίπατο ενέδωσε στο κοινωνικό στερεότυπο που βλέπει ως και τη γυναίκα πολιτικό πρώτα ως γυναίκα και μετά ως πολιτικό.. ΚΑΙΛΙΣΤΑΝ Πάρτε με στο κινητό και δώστου πάλι πάρτε και στο κινητό είμαι η Ζωή και σας αγαπώ κλπ..Είναι αλήθεια ότι βρήκε ανταπόκριση αυτό το ”πέσιμο” στον ψηφοφόρο.. αυτό το πολιτικό καμάκι το κλασικό στα φοιτητικά πρότυπα η δοκιμασμένη παλιά καλή συνταγή σαν άρωμα που διαρκεί..αγάπες και λουλούδια.. ο αγκαλίτσας

Ο υπερτονισμός της αγάπης το τερμάτισε κάτι σαν το η Ζωή αγάπη εστί..Η χρήση της αγάπης ως πολιτικός όρος…εργαλείο.. ”εγώ ειμί η Ζωή” σωτηριολογικό περιέχομενο ο λόγος της..

Ο όρος επανάσταση κάηκε με το τεχνολογική τώρα έχει προφανώς σειρά η αγάπη.

Και το look της διαφορετικό και τα κλισέ του λόγου της και το όλο ύφος πολλά υποσχόμενο. Μια αγάπη κάπως διφορούμενη. Στην ελληνική υπάρχει διάκριση του όρου αγάπη από του έρωτα στην αγγλική το μονοδιάστατο για όλες τις χρήσεις love oμοίως και στην γαλλική το amour. Οι προαναφερθέντες πολιτικοί δίνουν την αίσθηση ότι χρησιμοποιούν τον όρο αγάπη στα αγγλοσαξονικά πρότυπα διφορούμενο.. Αγάπη αλλά αμερικανιά…

η Ζωή απευθύνεται στον κάθε πονεμένο στους απόκληρους στους κοινωνικά αποκλεισμένους στους μοναχικούς στους ευπαθείς υπόσχεται τέλος στη μοναξιά θα είμαστε μαζί θα τα περνάμε όλα παρεούλα θα αλλάξουμε τον κόσμο θα ζήσουμε ευτυχισμένοι μαζί χέρι με χέρι υπάρχει εδώ μια σεχταριστική διάθεση κάπως χιλιαστική; Yφέρπει μια μεταφυσικού τύπου ευδαιμονία, υπάρχει μια υπόσχεση μια Χαναάν μια επαγγελία για έναν ακόμη Επίγειο παράδεισο με υπέρτατο νόμο την αγάπη-λάστιχο. Η αγάπη εδώ είναι ο όος κλειδί η λέξη βαλίστα όπως λένε η Γάλλοι. Τα εμπεριέχει όλα και εννοεί και υπονοεί; Υπάρχει κι εδώ ένας πολιτικός μεσσιανισμός..

”θα αλλάξουμε τον κόσμο” πολιτική ανεμελιά και στιλάκι της παιδικής αφέλειας..Ούτε οι πιο μεγάλοι επαναστάτες δεν τόλμησαν να την εκστομίσουν και να τη χρεωθούν αυτή την κουβέντα, αμετροέπεια. Μας δουλεύεις Ζωή;

Το άλλο στοιχείο εκτός της θηλυκοποίησης της εικόνας και της ελκυστικότητας του λόγου δηλ. βάλαμε τα μεγάλα μέσα που χρησιμοποιεί τελευταία η κ. Κωνσταντοπούλου είναι ένα γλαφυρό ύφος δημοδιδασκάλισας του 50. Μιλάει αργά με σωστά τονισμένη άρθρωση σαν να απευθύνεται σ΄αναλφάβητους με υπεραπλουστεύσεις στο λόγο στα όρια του λαϊκισμού υποτιμώντας εκπαιδεύοντας … το λαό.

Ή περνάει φάση ετεροχρονισμένου χιπισμού παιδιά των λουλουδιών ελευθεριότητα ελεύθερης πλεύσης μαζί με Αλίκη στο ναυτικό ή υιοθέτησε τη μανιέρα ως πιο αγαπησιάρικη για τις ανάγκες του ρόλου… Κάποιος μου είπε βρήκε το κουμπί του Έλληνα θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός… γενικά σαν μεσογειακός λαός έχουμε υψηλά τη λίμπιντο...Πάντως ο κατά Κωνσταντοπούλου ”Ύμνος της αγάπης” θεωρώ ότι σατιρίστηκε εύστοχα κι ανθρώπινα από το Δ. Κουτσούμπα..που πόζαρε .. και μπήκε στα νερά της Πλεύσης….

νταλκαδιάζει το λαό η Ζωή και ο λαός μαστουρώνει εύκολα από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα: είσαι η Ζωή μου η αναπνοή μου ..

dimpenews.com

Back to top button