breaking newsΔιεθνή

Βίαια και μη ελεγχόμενα επεισόδια στην Σουηδία μετά από κάψιμο κορανίου… Βίντεο

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν στο Μάλμε της Σουηδίας, χτες βράδυ, με αφορμή βίντεο που δείχνει κάψιμο κορανίου

 

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Μάλμε της Σουηδίας, το βράδυ της Παρασκευής, με αφορμή ένα βίντεο που γύρισαν αντι-Ισλαμιστές και απεικονίζει το κάψιμο Κορανίου. Οι αρχικές διαμαρτυρίες για το επίμαχο βίντεο, σύντομα μετατράπηκαν σε ταραχές, με τους διαδηλωτές να ανάβουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία.

Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος κεντρικού δρόμου στο Μάλμε αφότου μέλη ενός ακροδεξιού κόμματος είχαν γυρίσει το επίμαχο βίντεο νωρίτερα την Παρασκευή, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Οι διαδηλωτές ανάψαν φωτιές και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, γεγονός που προκάλεσε την αστυνομική παρέμβαση προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

«Έχουμε συνεχιζόμενες και βίαιες ταραχές αυτή τη στιγμή που δεν έχουμε κανέναν έλεγχο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Rickard Lundqvist, σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε συνοικία του Μάλμε, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, εκτοξεύοντας πέτρες, τούβλα και πυροτεχνήματα.

​Σημειώνεται ότι το κάψιμο του Κορανίου πραγματοποίησαν μέλη του «Stram Kurs», ενός ακροδεξιού πολιτικού κόμματος της Δανίας που ιδρύθηκε από τον δικηγόρο και αντι-ισλαμιστή, Rasmus Paludan, το 2017. Οι ακτιβιστές μαγνητοσκόπησαν το κάψιμο του ιερού βιβλίου για το Ισλάμ, το οποίο έγινε σε δημόσιο πάρκο. Σημειώνεται ότι το Μάλμε κι ως εκ τούτου η Σουηδία συνδέεται με τη Δανία μέσω της Γέφυρας Όρεσουντ.

 

Sputnik  29/8/2020

tourkikanea.

Back to top button