breaking newsΔιεθνή

Θηριωδία: 2.360 παιδιά νεκρά μέσα σε 18 ημέρες στη Γάζα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας όπου εξαιτίας αυτών μέσα σε 18 ημέρες έχουν σκοτωθεί 2.360 παιδιά ενώ έχουν τραυματιστεί άλλα 5.364.

Σε ανακοίνωση της η Unicef κάνει λόγο για «αδυσώπητες επιθέσεις» του ισραηλινού στρατού.

«Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κηλίδα που μεγεθύνεται στη συλλογική μας συνείδηση. Ο ρυθμός των θανάτων και των τραυματισμών είναι απλά απίστευτος», ανέφερε η Adele Khod, επικεφαλής της διεύθυνσης της Unicef που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Επιπλέον, η Unicef τονίζει πως η ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού, τροφής, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον παλαιστινιακό θύλακα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τα παιδιά, που αποτελούν περί το 50% των 2,3 εκατομμυρίων του πληθυσμού, υποστηρίζοντας πως και «οι πόλεμοι έχουν κανόνες».

Μάλιστα καλεί τα μέρη να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια.

Δραματικές εικόνες στη Γάζα: Σε ομαδικούς τάφους οι νεκροί

Είναι τόσα τα πτώματα των Παλαιστινίων στη Γάζα, που θάβουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους, δίνοντας τους αριθμό αντί για όνομα…

Εσχάτως κάποιες οικογένειες χρησιμοποιούν βραχιόλια, με την ελπίδα τουλάχιστον, αν σκοτωθούν, να τους βρουν οι συγγενείς τους και να ταφούν κανονικά.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu απηύθυνε διάγγελμα μετά τη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου.

Όπως τόνισε, «Η χερσαία εισβολή θα πραγματοποιηθεί, παρά τις καθυστερήσεις».

Το διάγγελμα ήρθε μετά την πληροφορία της Wall Strett Journal ότι το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή.

Ομαδικοί τάφοι…

Οι ομαδικές ταφές έχουν πάρει το πράσινο φως από τους τοπικούς μουσουλμάνους ιερείς. Πριν από την ταφή, οι γιατροί κρατούν φωτογραφίες και δείγματα αίματος των νεκρών, και τους δίνουν αριθμούς.

Επισημαίνεται πως ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον κόσμο, και να κατευθυνθούν νότια, σε πιο ασφαλείς τοποθεσίες.

Στο μεταξύ, αεροπορικές επιδρομές πλήττουν τον θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε: «Οι Ισραηλινές Άμυνας ενθαρρύνουν τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να κινηθούν προς τα νότια και να μην παραμείνουν κοντά σε στόχους στην πόλη».

Αλλά, η Hamas έχει εδραιωθεί μεταξύ του άμαχου πληθυσμού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας. Έτσι, οπουδήποτε προκύψει στόχος, οι Ισραηλινοί θα τον χτυπήσουν, με τα αποτελέσματα, συνήθως, να είναι μακάβρια.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τους βομβαρδισμούς του στη νότια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από μια από τις πιο θανατηφόρες ημέρες για τους Παλαιστίνιους από τις 7 Οκτωβρίου.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ζητήσει να σταματήσουν οι μάχες για να επιτραπεί η βοήθεια στον πολιορκημένο θύλακα, ο οποίος έχει ξεμείνει από νερό, τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.

Συνολικά 756 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 344 παιδιά, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ανέφερε πως τουλάχιστον 6.546 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων 2.704 παιδιά.

The post Θηριωδία: 2.360 παιδιά νεκρά μέσα σε 18 ημέρες στη Γάζα first appeared on PrimeNews.

Back to top button