breaking newsΕλλάδα

Το όνομα Μακεδονία ως πολιορκητικός κριός συρρίκνωσης της Ελλάδος

 

– Ένα μακροχρόνιο σχέδιο εξωχώριων δυνάμεων εξυφαίνεται

– Αποτελεί πλέον εθνική υποχρέωση να αποτραπεί

 
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος 

Η πολυπλοκοποίηση του λεγόμενου ονοματολογικού των Σκοπίων, σε συνδυασμό με την απλοποίηση που εμφανίζεται από ορισμένες πλευρές, δημιουργεί καίρια ερωτηματικά, οπότε κατ’ ανάγκη οφείλει να μας προβληματίσει, να μας συνετίσει και να μας αναγκάσει να μελετήσουμε το όλο πρόβλημα σε βάθος, ώστε να εξαχθούν τα δέοντα συμπεράσματα με βάση των οποίων είμαστε εθνικά υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε.

Ας εξετάσουμε τα δεδομένα και ας αναλύσουμε τα γεγονότα, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κατά το δυνατόν ασφαλή συμπεράσματα.

Τα δεδομένα:

α) Οι Σλάβοι κάτοικοι των Σκοπίων, ήρθαν στην περιοχή αυτή, περί τα χίλια χρόνια από όταν κατοικούσαν οι Έλληνες της περιοχής αυτής, δηλαδή οι Παίονες όχι οι Μακεδόνες. Άρα δεν έχουν κανένα έρεισμα να εμφανίζονται ως μακεδόνες.

β) Η περιοχή του Κρατιδίου των Σκοπίων, δε συμπίπτει σε κανένα σημείο με την Μακεδονία, είτε την σύγχρονη είτε την αρχαία. Τα σύνορα της Μακεδονίας είναι τα όρη Βαρνούς και Όρβυλος και όπως αυτά ονομαζόταν στην αρχαιότητα. Δηλαδή είναι κανόνας σε όλες τις περιπτώσεις τα όρια κρατών ή άλλων γεωγραφικών περιοχών, να είναι κατά το δυνατό με φυσικά στοιχεία, όροι, ποταμοί, θάλασσες κλπ. 

γ) Είναι ιστορικά γνωστό ότι πέραν της αρχαίας Μακεδονίας ήταν η Παιονία και της σύγχρονης η Βαρντάσκα, όπως ονομαζόταν η περιοχή αυτή πριν την «έμπνευση» του Τίτο να ονομάσει την περιφέρεια αυτή του Γιουγκοσλαβικού κράτους, ως Μακεδονία, για τους γνωστούς λόγους.

δ) Η ομιλούσα γλώσσα των Σκοπίων είναι η σλαβική, κάτι μεταξύ Βουλγαρικής και Αλβανικής, δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική που ομιλούταν πάντοτε στην Μακεδονία από αρχαιοτάτων χρόνων. 

ε) Σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα των Σκοπίων, όπως ο Kirov Gligorov, πρώτος Πρωθυπουργός της FYROM, Ljubco Georgievsk, Πρωθυπουργός της FYROM, Miroslav Grcev Δήμαρχος Σκοπίων, Toni Deskoski Καθηγητής Δικαίου Πανεπιστημίου Σκοπίων, Ljubica Acevska Πρέσβυς της FYROM στις ΗΠΑ, Petre Silegov Δήμαρχος Σκοπίων, είχαν το θάρρος και την πολιτική εντιμότητα να δηλώσουν φανερά και δυνατά ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο. 

Τα γεγονότα:

α) Η Δημοκρατία του Ίλιντεν, όπως τόσο ανιστόρητα και αντεθνικά ακούστηκε πρόσφατα από στόματος Πρωθυπουργού, αναφέρεται στην εξέγερση του Προφήτη Ηλία-Μεταμορφώσεως) ήταν μία επανάσταση ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολίτικη Επαναστατική Οργάνωση το 1903.

Το όνομα της εξέγερσης αναφέρεται στο Ίλιντεν (Илинден), όπως αποκαλούν οι βούλγαροι την ημέρα εορτής του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο 2 Αυγούστου) και στο Πρεομπραζένιε (Преображение), το οποίο σημαίνει την ημέρα εορτής της Μεταμορφώσεως (6 Αυγούστου, με το Ιουλιανό ημερολόγιο 19 Αυγούστου).

Έτσι τέθηκε το πρώτον αυτονόμησης της Μακεδονίας με επιδίωξη κυρίως της Βουλγαρίας, που πάντοτε ήθελε πρόσβαση στο Αιγαίο. Η πλέον κατακτητική για τα Σκόπια περίπτωση.

β) Την δεκαετία του 1930, ήταν η δεύτερη φορά δημιουργίας κράτους Μακεδονίας από την Γ΄Διεθνή του Κομουνιστικού Κόμματος (Comitern), η οποία απέτυχε.

γ) Το 1944 ο Τίτο ονόμασε την περιφέρεια των Σκοπίων, που λεγόταν Βαρντάσκα, σε Μακεδονία, με την δόλια σκέψη να βγεί στο Αιγαίο. Η αντίδραση των Ελλήνων ήταν άμεση, αλλά η ΗΠΑ πέτυχαν να ηρεμήσουμε με το αιτιολογικό να μην δημιουργούμε πρόβλημα με τον Τίτο ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση. Ήταν όμως όνομα περιφέρειας της Γιουγκοσλαβίας όχι κράτος. 

δ) Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, προέκυψε ξανά το πρόβλημα όταν τα Σκόπια ανεξαρτητοποιήθηκαν, ονόμασαν το κράτος τους πλέον Μακεδονία. Να σημειώσουμε στο σημείο τούτο ότι πρωτοκλασάτα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιαβρόγλου, Η Χριστοδουλοπούλου και ένας ακόμη, δήλωναν ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η κομμουνιστική ιδεοληψία η οποία ακόμη διακατέχει πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον δεν τους απασχολεί αν τα Σκόπια λέγονται Μακεδονία. «Βάλαμε τον Λύκο να φιλάει τα πρόβατα», που λέει ο λαός μας. Η απόφαση τότε του Συμβουλίου των Αρχηγών των Κομμάτων, ήταν να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στο προσωρινό όνομα των Σκοπίων, συνοδευόμενη από το δάκρυ του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι ¨η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».

Με κάποιο τρόπο που δεν είναι της στιγμής, τρόπος που δεν αφίσταται ελληνικών ευθυνών, παρέμεινε η λέξη στο FYROM.

ε) Ερχόμαστε στο 2008, που τόσο επικαλούνται οι Συριζαίοι και δυστυχώς όχι μόνο αυτοί.

Ουδέποτε ο Κώστας Καραμανλής δέχτηκε την σύνθετη ονομασία! Ήταν ένας έξυπνος πολιτικός ελιγμός και οδός διαφυγής της ασφυκτικής διεθνούς πίεσης, να φύγει η ευθύνη αποτυχίας από την Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι θα απορριφθεί από τον σκληρό σκοπιανό Πρωθυπουργό Γρουέφσκι, όπως και έγινε και πέτυχε με το veto του, απόφαση της σύγκλισης του ΝΑΤΟ να μην εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας για το όνομα και τούτο ενώπιον του τότε Πλανητάρχη Μπούς. 

στ) Αυτόν τον σκόπελο προσπαθεί να ξεπεράσει ο Τσίπρας, με τελείως λανθασμένο και εν πολλοίς αντεθνικό τρόπο, όπως έχω κατ’ επανάληψη αναλύσει. Το περίεργο και τελείως αντεθνικό, που προσεγγίζει τα όρια της προδοσίας, είναι η τελική λύση με διετή υποσχετική.

Με όλα τα πιο πάνω δεδομένα και γεγονότα, δημιουργείται μέγα ερώτημα, γιατί οι ξένες δυνάμεις και κυρίως οι ΗΠΑ, που πιέζουν την Ελλάδα να υποχωρήσει, γνωρίζοντας ότι έχουμε όλο το δίκιο μαζί μας και δεν πιέζουν τα Σκόπια να αντιληφθούν ότι είναι ντροπή να θέλουν να υπάρχουν με ψεύτικο όνομα και ξένη ιστορία και πολιτισμό, ενώ θα μπορούσαν και έπρεπε να πιέσουν τα Σκόπια και μάλιστα με πολύ ελαφρότερη πίεση, να στηριχθούν στον δικό τους πολιτισμό και ιστορία, έστω και αν δεν ήταν τόσο ένδοξη όσο της Μακεδονίας, αλλά θα είναι δική τους και να προσπαθήσουν να την αναδείξουν και με όλων μας την συμπαράσταση, γεννάται ένα τεράστιο ερώτημα.

Μήπως οι δυνάμεις αυτές, προτιμούν να έχουν περισσότερα και μικρότερα κράτη για να τα ελέγχουν ευκολότερα, ενώ με τους ατίθασους Έλληνες, θα έχουν δυσκολίες;

Μήπως λοιπόν επιμένουν να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας για να χρησιμοποιηθεί ως πολιορκητικός κριός για να συρρικνωθεί η Ελλάδα, ως ένας μακροχρόνιος στόχος, τον οποίον έχουμε εθνική υποχρέωση να αποτρέψουμε;

Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε κανένα λόγο να υποχωρήσουμε και να δώσουμε το όνομα Μακεδονία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και όρους. Όλα τα κόμματα έχουν εθνική υποχρέωση να αρνηθούν να συνεναίσουν στο Μακεδονία!!! 

Νίκος Αναγνωστάτος e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com
photo: fasomocom / pixabay
Back to top button