breaking newsΔιεθνή

+18 Μακελειό στο Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοναζί έριξαν πύραυλο « Tochka-U » στο κέντρο της πόλης.23 νεκροί 18 τραυματίες. Διάσπαρτα διαμελισμένα πτώματα παντού ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΑΤΟ-ΕΕ!! ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

με γόμωση πυρομαχικών διασποράς. Διάσπαρτα πτώματα παντού διαμελισμένα ακρωτηριασμένα.. Έγκλημα πολέμου των ΝΑΤΟ ΕΕ. Η Λαική Πολιτοφυλακή του RPD δήλωσε πως χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική ενέργεια το βομβαρδισμό του κέντρου της πόλης του Donetsk με « Tochka-U » που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 23 άμαχοι μεταξύ των οποίων και παιδιά και να τραυματιστούν 18 άλλοι. Σήμερα ένας ουκρανικός πύραυλος Tochka-U TRK καταρρίφθηκε πάνω από το κτίριο της κυβέρνησης της ΛΔΔ. Σφαγή επί της οδού Universitetskaya.

Επιπλέον, το DPR NM πιστεύει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν έναν πύραυλο για να βομβαρδίσουν το Ντόνετσκ για να γενοκτονήσουν αμάχους. Εάν ο Tochka-U είχε φθάσει στον προορισμό του και χωρίς να καταρριφθεί, η ακτίνα της καταστροφής θα ήταν 500 μέτρα – δεν θα υπήρχε κανένας ζωντανός», δήλωσε ο Denis Pushilin, επικεφαλής της DPR.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε τον θάνατο «20 ειρηνικών κατοίκων», προσθέτοντας ότι «28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται».

Σύμφωνα με τον κ. Konashenkov, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε πύραυλο «Tochka-U» εναντίον κατοικημένης περιοχής στο Ντόνετσκ, μεγάλη βιομηχανική πόλη.

«Η χρήση αυτού του είδους όπλου εναντίον μιας πόλης όπου δεν υπάρχει θέση βολής των ενόπλων δυνάμεων (…) είναι έγκλημα πολέμου..

Στον λογαριασμό της στο Telegram, η εδαφική υπεράσπιση του Ντόνετσκ δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν πολλά ματωμένα πτώματα να βρίσκονται σε έναν δρόμο, στη μέση των συντριμμιών. Διακρίνεται επίσης ένα μίνι λεωφορείο με σπασμένα τζάμια. Νεκρά ζευγάρια μάσα σε αμάξια, νεκροί μέσα σε λεωφορεία διάσπαρτα πτώματα φρικτά παραμορφωμένα και διαμελισμένα παντού.

Η ίδια πηγή είπε ότι τα θύματα σκοτώθηκαν από συντρίμμια από ουκρανικό πύραυλο “Tochka”, που αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα .

Ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντόνετσκ Ντένις Πουσίλιν είπε στη ρωσική τηλεόραση ότι ήταν ένας πύραυλος που περιείχε πυρομαχικά διασποράς, όπλο που απαγορεύτηκε από περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Αν (ο πύραυλος) δεν είχε καταρριφθεί, θα υπήρχαν ακόμη περισσότερα θύματα», είπε ο Πουσίλιν.

Οι δυνάμεις του Ντόνετσκ, που υποστηρίζονται στρατιωτικά από τη Μόσχα, βρίσκονται σε πόλεμο με το Κίεβο από το 2014 και τα στρατεύματά τους συμμετέχουν επί του παρόντος στη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

dimpenews.com

Back to top button