Διεθνή

Διαρκής εξέγερση και συνεχής καταστολή στο Παρίσι και στη Γαλλία. Μισό εκατομμύριο διαδήλωσε την Πρωτομαγιά στο Παρίσι. Χάος. Κάηκαν αστυνομικοί, ακρωτηριάστηκε το χέρι διαδηλωτή!! ΕΕ λίγα τα ψωμιά της.. από τους πεινασμένους!!!

ακρωτηριασμός χεριού

Διαρκής εξέγερση και συνεχής καταστολή στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία…σύγκρουση μετωπική…με τις ελίτ και κορύφωση σήμερα Πρωτομαγιά. Επεισόδια ταραχές σε πορείες σε πολλές πόλεις….Στην πόλη Nantes, οι γιατροί επελήφθησαν σε διαδηλωτή που ακρωτηριάστηκε το χέρι του από βομβίδα κρότου λάμψης της αστυνομίας αναφέρει η Eleonore Duplay δημοσιογάφος της κρατικής τηλεόρασης France 3 στο twitter της. Παραλήφθηκε από ασθενοφόρο.. Οι πραιτοριανοί του Μακρόν τύφλωσαν και ακρωτηρίασαν πλήθος διαδηλωτών των Κίτρινων Γιλέκων κατά τις κινητοποιήσεις τους και συνεχίζουν. Στο μεταξύ στο Παρίσι από κοκτέιλ μολότοφ τυλίχθηκαν στις φλόγες αστυνομικοί.. Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού, ένας αστυνομικός κάηκε. Εγκαύματα που μπορεί να είναι σοβαρά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό τη φροντίδα του παραϊατρικού προσωπικού. Σκηνές πολέμου…..

Tραυματισμός του δημοσιογράφου Remy Buisine στα πόδια στο Παρίσι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης

Μάρτυρες αναφέρουν πολλές πυρκαγιές στη Λυών ενώ όλες οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα μεσιτικά γραφεία λεηλατήθηκαν στη διαδρομή της πορείας.

Το διασυνδικάτο έκανε πορεία αυτή την 1η Μαΐου με ενιαίο τρόπο ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, για πρώτη φορά από το 2009. Ένταση ξέσπασε σε ορισμένες πορείες.

550.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Παρίσι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση της CGT.
Ένταση ξέσπασε σε αρκετές πορείες, στο Παρίσι, τη Νάντη ή τη Λυών. Τουλάχιστον 60 άτομα συνελήφθησαν και ένας αστυνομικός «τραυματίστηκε σοβαρά».

Αρκετοί αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο περιθώριο διαδηλώσεων των συνδικάτων.

Στο Παρίσι, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν έγινε στόχος μολότοφ. Ένας χωροφύλακας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάντης, τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν επίσης στον νομό Λίγηρα-Ατλαντίκ.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν επίσης στη Γκρενόμπλ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο πάρκο Paul Mistral.
550.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο πλαίσιο της Πρωτομαγιάς, αυτή τη Δευτέρα στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η CGT. Η καταμέτρηση του αρχηγείου της αστυνομίας του Παρισιού δεν είναι ακόμη γνωστή.

Σύντομη εισβολή σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental στη Μασσαλία, κοντά στο Παλιό Λιμάνι γύρω στις 2 μ.μ.
Οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο προτού απομακρυνθούν από την αστυνομία πολύ γρήγορα.

Το αρχηγείο της αστυνομίας του Μπουσ-ντου-Ρον αναφέρει ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για ρίψη βλημάτων και ζημιές.

Η αστυνομία εκτός της δυσανάλογης βίας χρησιμοποίησε και drones για επιτήρηση διαδηλώσεων..

Δεν είναι μόνο το συνταξιοδοτικό η ΕΕ ακόμη και στις χώρες της πρώτης ή β ταχύτητας διέρχεται μια σοβαρή κοινωνική και οικονομική κρίση οι πολίτες δεν μπορούν ν΄ανταπεξέλθουν ανατιμήσεις, λογαριασμοί μαμούθ, στεγαστικό, μεροκάματα στάσιμα ανεπαρκή, ολοκληρωτισμός και υπεραυταρχισμός της εξουσίας, αστυνομοκρατία, στρατιωτικός νόμος, όξυνση-χάσμα κοινωνικών αντιθέσεων, διαφθορά σκάνδαλα της Ευρωενωσιακής ελίτ, εμπλοκή σε πόλεμο που δεν τους αφορά, πόλωση και μιλιταρισμός στην εξωτερική πολιτική ΕΕ, ενεργειακό, κρίση αξιών και ταυτότητας. Υποβάθμιση της ΕΕ από παράρτημα ΗΠΑ σε αποικία….. Υπάρχει αδιέξοδο .. η ΕΕ καταρρέει….. ΕΕ λίγα τα ψωμιά της.. από τους πεινασμένους!!! Μαρτυρίες από Γαλλία και Βέλγιο μιλούν για υπέρογκους λογαριασμούς και οι πολίτες δεν μπορούν ν΄ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν..

Βίαιη σύλληψη ποδηλάτη..

dimpenews.com

Back to top button