breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Κυβέρνηση από δισεκατομμυριούχους; Ο Cuomo αναφέρει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google θα ενταχθεί στην ομάδα των Gates και Bloomberg στην εκπόνηση μετα-πανδημικών «μεταρρυθμίσεων»

Russia Today  / ΚΟ

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo διόρισε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Eric Schmidt, για να ηγηθεί μιας επιτροπής σχετικά με τη μετά την πανδημία «μεταρρύθμιση» των συστημάτων υγείας και εκπαίδευσης, παρά την κριτική για τη συμμετοχή άλλων δισεκατομμυριούχων με συγκρούσεις συμφερόντων.

 

Όπως ανακοίνωσε ο Cuomo την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης για το κορωνοϊό, ο Schmidt θα είναι επικεφαλής μιας «Επιτροπής Blue Ribbon», η οποία θα αναλάβει να «επαναπροσδιορίσει» τα υπάρχοντα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση να τεθεί τέτοια εξουσία στα χέρια ενός άλλου μη εκλεγμένου δισεκατομμυριούχου έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επικριτές για τα μετά τον Covid-19 σχέδια του κυβερνήτη.

Οι αρχικές προτεραιότητες του πάνελ θα είναι η «τηλε-υγεία, η μάθηση εξ αποστάσεως και τo broadband internet, δηλαδή η ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο», ανακοίνωσε ο Schmidt, στην εκπομπή του Cuomo.

Το πρώην στέλεχος της Google εξακολουθεί να λαμβάνει μισθό από τη μητρική εταιρεία Alphabet υπό την ιδιότητα του συμβούλου, δημιουργώντας ερωτήματα σύγκρουσης συμφερόντων, δεδομένου του ηγετικού ρόλου της Google στην ανάπτυξη μιας ψηφιακής πλατφόρμας ανίχνευσης επαφών για το Covid-19.

Ενώ ο Cuomo επιβεβαίωσε ότι η πολιτεία συνεργάζεται με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Mike Bloomberg – άλλος δισεκατομμυριούχος και αυτός – για τη δημιουργία ενός δικτύου ανίχνευσης επαφών, οποιοδήποτε ψηφιακό στοιχείο πιθανότατα θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Google.

Ταυτόχρονα, η «πείνα» του τεχνολογικού γίγαντα για δεδομένα υγείας, όπως αποδεικνύεται από πρωτοβουλίες όπως το Project Nightingale και η εξαγορά της Fitbit από την Google, είναι απίθανο να μην ενοχλήσει τους νεοϋορκέζους που ανησυχούν για το αρχείο απορρήτου της εταιρείας.

Ο Cuomo είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι θα τοποθετήσει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός «σχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης στη νέα πραγματικότητα», επαινώντας τον πρώην CEO της Microsoft Bill Gates ως «οραματιστή» και κάνοντας έκκληση να γίνουν τα σχολεία «επαναστατικά».

 

 

redskywarning.blogspot

ΚΟ / από εδώ

Back to top button