breaking newsκοινωνία

Νέα επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας σε πολίτες που… κάθονταν σε πλατεία στην Κυψέλη – Χημικά & προσαγωγές

 

Ενώ η κατάσταση έδειχνε να αποκλιμακώνεται, μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της πλατείας της Αγ.Παρασκευής, χθες το βράδυ είχαμε νέα επίθεση  αστυνομικών δυνάμεων με χημικά και προσαγωγές, σε πολίτες που κάθονταν στην πλατεία Αγ.Γεωργίου στην Κυψέλη.

 

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά σε 200 με 300 άτομα στην πλατεία Αγ.Γεωργίου Κυψέλη, μετατρέποντας για λίγη ώρα την περιοχή σε πεδίο μάχης.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου ήταν συγκεντρωμένα περίπου 200 με 300 άτομα, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βγήκαν για να «ξεσκάσουν» μετά την πολυήμερη καραντίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να απομακρύνουν από το σημείο το πλήθος. Πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν, καθώς τα χημικά μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους.

Μετά από ελάχιστα λεπτά έντασης, η συγκέντρωση διαλύθηκε και γύρω στις 2:30, η πλατεία του Αγίου Γεωργίου είχε αδειάσει από κόσμο.

Η αστυνομία προχώρησε και σε αρκετές προσαγωγές.

Σήμερα αναμένεται κοσμοσυρροή στις πλατείες της Αττικής λόγω Σαββάτου αλλά και υψηλών θερμοκρασιών. Άγνωστο το πως θα «αντιδράσει» η κυβέρνηση, αλλά με τον κόσμο πιεσμένο ψυχολογικά και οικονομικά ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος.

 

 

 

 

Pronews
Back to top button