breaking newsΕλλάδα

Πυροβολισμοί στα σύνορα: Η τουρκική Στρατοχωροφυλακή επιχείρησε 2 φορές να διασχίσει τον Έβρο

 

Nέες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στον Εβρο έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης σε δύο ξεχωριστά περιστατικά.

Η τουρκική Στρατοχωροφυλακή επικεντρώθηκε στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο για να προκαλέσει εκ νέου ύστερα από το σοβαρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος Ελλήνων και Γερμανών, μέρος της αποστολής της Frontex.

Μέσα σε διάστημα δύο ωρών άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής εμφανίστηκαν δύο φορές στην περιοχή του Τυχερού και πυροβόλησαν απρόκλητα.

Στις 22.20, βράδυ Πέμπτης, εμφανίστηκαν δύο λέμβοι, στις οποίες επέβαιναν τέσσερις άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής (δύο σε κάθε λέμβο).

Οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν χωρίς να στοχεύουν τους Έλληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς που τους παρακολουθούσαν.

Οι λέμβοι δεν έφεραν φωτεινές ενδείξεις. Έπεσαν στο νερό από την τουρκική όχθη και κινήθηκαν μέσα στο σκοτάδι προς τα βόρεια. Οι στρατοχωροφύλακες έριξαν, μάλιστα, μία φωτοβολίδα σε ελληνικό έδαφος.

Δύο ώρες μετά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε ξανά τουρκική λέμβος με δύο στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι επίσης άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα επιχειρεί να συντηρήσει έναν «πόλεμο νεύρων» κατά των ελληνικών Αρχών επιδιώκοντας την δημιουργία επεισοδίου στα σύνορα.

 

Pronews
Back to top button