breaking newsΕλλάδα

Συναγερμός στον Εβρο: Έκτακτη ενίσχυση με 400 αστυνομικούς

 

Η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί για τυχόν νέα απόπειρα υποκίνησης μαζικών μετακινήσεων μεταναστών στον Έβρο και στέλνει ενισχυτικές δυνάμεις

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛ.ΑΣ., υπό το φόβο η Τουρκία να ξεδιπλώσει εκ νέου σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών στα σύνορα του Έβρου.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την έκτακτη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, συνολικά 400 αστυνομικοί θα μετακινηθούν άμεσα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας στα σύνορα του Έβρου.

Ήδη εκδόθηκε η πρώτη διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.

Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς…».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές πληροφόρησης, η απόφαση για την έκδοση της διαταγής ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι ελληνικές Αρχές φαίνεται ότι φοβούνται «επανάληψη» των όσων έγιναν στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Φαίνεται, πάντως, ότι ο Έβρος θα μετατραπεί σε «φρούριο», με ακόμα πιο ενισχυμένες δυνάμεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα οχυρωματικά έργα στα σύνορα θα δυσκολέψουν το «έργο» των τουρκικών υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Back to top button