breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μάρτυρες μιας σημαντικής κίνησης προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά

 

 

Ο πόλεμος κατά των μετρητών έχει μόλις περάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Όταν άκουσα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίαζε να απαγορεύσει εντελώς όλες τις συναλλαγές σε μετρητά άνω των 10.000 ευρώ, δυσκολεύτηκα να το πιστέψω. Υπάρχουν τόσες πολλές άγριες φήμες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες, και έτσι δεν επρόκειτο να γράψω για αυτό αν δεν μπορούσα να το επιβεβαιώσω. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη φήμη είναι αρκετά αληθινή. 

από τον Tyler Durden

Συγγραφέας του Michael Snyder μέσω του ιστολογίου The End of The American Dream

Με το πρόσχημα της καταπολέμησης του «ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει εντελώς εκτός νόμου όλες τις πληρωμές σε μετρητά άνω των 10.000 ευρώ. 

Τα παρακάτω προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Περιορίζοντας τις μεγάλες πληρωμές σε μετρητά, η ΕΕ θα δυσκολέψει τους εγκληματίες να ξεπλύνουν βρώμικα χρήματα. Σε ολόκληρη την ΕΕ έχει οριστεί ανώτατο όριο 10.000 € για πληρωμές σε μετρητά . Τα κράτη μέλη θα έχουν την ευελιξία να επιβάλλουν χαμηλότερο ανώτατο όριο εάν το επιθυμούν.

Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες χώρες το ανώτατο όριο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πολύ χαμηλότερο από 10.000 ευρώ. Αλλά αντί να το χαρακτηρίσει ως μια σημαντική κίνηση προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά, η ΕΕ προσπαθεί να ισχυριστεί ότι όλα αυτά αφορούν την καταπολέμηση των τρομοκρατών.

Ακολουθούν όσα είπε ο Zbyněk Stanjura, υπουργός Οικονομικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, σχετικά με αυτήν την επερχόμενη αλλαγή …

Οι τρομοκράτες και αυτοί που τους χρηματοδοτούν, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη. Για να ξεπλύνουν βρώμικα χρήματα, εγκληματικά άτομα και οργανώσεις, έπρεπε να αναζητήσουν κενά στους υπάρχοντες κανόνες μας, οι οποίοι είναι ήδη αρκετά αυστηροί. Όμως, πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε περαιτέρω αυτά τα κενά και να εφαρμόσουμε ακόμη αυστηρότερους κανόνες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Μεγάλες πληρωμές σε μετρητά πέραν των €10.000 θα καταστούν αδύνατες. Η προσπάθεια παραμονής της ανωνυμίας κατά την αγορά ή την πώληση κρυπτο-περιουσιακών στοιχείων θα γίνει πολύ πιο δύσκολη. Η απόκρυψη πίσω από πολλαπλά επίπεδα ιδιοκτησίας εταιρειών δεν θα λειτουργήσει πλέον. Θα γίνει ακόμη και δύσκολο να ξεπλύνετε βρώμικα χρήματα μέσω κοσμηματοπωλείων ή χρυσοχόων.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει ενεργά τη δυνατότητα εισαγωγής ενός «ψηφιακού ευρώ». Τα παρακάτω προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας…

Συνεργαζόμαστε με τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ για να διερευνήσουμε εάν θα εισαχθεί ένα ψηφιακό ευρώ. Θα ήταν ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, ένα ηλεκτρονικό ισοδύναμο με μετρητά. Και θα συμπλήρωνε τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα, δίνοντας στους ανθρώπους μια πρόσθετη επιλογή σχετικά με τον τρόπο πληρωμής.

Λοιπόν δεν είναι βολικό;

Καθώς αφαιρούν μετρητά από τον γενικό πληθυσμό, αποδεικνύεται ότι έχουν ήδη εργαστεί για την αντικατάσταση. Παραδόξως, η ΕΚΤ έχει ακόμη και το θράσος να ισχυριστεί ότι αυτό το νέο ψηφιακό νόμισμα θα είναι «σαν μετρητά» …

Ένα ψηφιακό ευρώ θα προσφέρει ένα ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο καθένας στη ζώνη του ευρώ. Θα ήταν ασφαλές και φιλικό προς τον χρήστη, όπως τα μετρητά σήμερα. Ως χρήμα κεντρικής τράπεζας που εκδίδεται από την ΕΚΤ, θα ήταν διαφορετικό από το “ιδιωτικό χρήμα”, αλλά θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα ή μια εφαρμογή τηλεφώνου για να πληρώσετε με ψηφιακό ευρώ.

Ναι, θα μπορείτε να το ξοδέψετε όπως ακριβώς μπορείτε να ξοδέψετε μετρητά.

Αλλά σε αντίθεση με τα μετρητά, ένα ψηφιακό ευρώ θα επιτρέψει στις αρχές να παρακολουθούν οτιδήποτε αγοράζετε και πουλάτε με αυτό. Δεν θα είναι υπέροχο; Παρεμπιπτόντως, η Federal Reserve εργάζεται επί του παρόντος και σε ένα ψηφιακό νόμισμα. Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η ιδιωτική βιομηχανία κρυπτονομισμάτων καταρρέει παντού γύρω μας.

Πολλοί πίστευαν ότι τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα θα ήταν το μέλλον του εμπορίου, αλλά οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες δεν θα επέτρεπαν ποτέ να συμβεί αυτό. Αντίθετα, φαίνεται ότι σκοπεύουν να μας αναγκάσουν όλους σε ένα δίκτυο χωρίς μετρητά στο οποίο όλοι χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα που εκδίδονται από αυτές.

Περιττό να πούμε ότι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω είναι αρκετά επιφυλακτικοί για τυχόν κινήσεις προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά, επειδή πιστεύουν ότι είναι μέρος του σεναρίου των  «έσχατων καιρών»  που περιγράφεται στη Βίβλο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, περίπου το 39 τοις εκατό όλων των Αμερικανών είναι πεπεισμένοι ότι ζούμε στους «έσχατους καιρούς»  αυτή τη στιγμή …

Σχεδόν δύο στους πέντε Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων των μισών Χριστιανών όπως αυτοπροσδιορίζονται και το ένα τέταρτο των θρησκευτικά άσχετων, συμφωνούν ότι «ζούμε στο τέλος των καιρών», σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Αυτό είναι περίπου το 39% των Αμερικανών που πιστεύουν ότι ζούμε στο τέλος των καιρών, σύμφωνα με την Pew Research, που τονίζεται από την Lifeway Research.

Άλλες έρευνες έχουν καταλήξει σε παρόμοια αποτελέσματα.

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν από εμάς, επειδή τα παγκόσμια γεγονότα έχουν αρχίσει σίγουρα να ξεφεύγουν από τον έλεγχο τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το σημείο, ακόμη και κοσμικοί ιστότοποι δημοσιεύουν άρθρα σχετικά με την αυξανόμενη δημοτικότητα των  «αποκαλυπτικών σεναρίων» …

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποκάλυψη αυτή τη στιγμή έχει μια στιγμή, πολιτιστικά και πολιτικά. Θα μπορούσε να οφείλεται εν μέρει στην πανδημία και τους φόβους για την κλιματική αλλαγή. Αυτές είναι πραγματικές, τρομακτικές αποκαλυπτικές μάστιγες. Ο πόλεμος της Ρωσίας έχει επίσης πυροδοτήσει τον κώδωνα του κινδύνου για ορισμένους ευαγγελικούς, καθώς υπήρχε μια ψυχροπολεμική παράδοση ταύτισης της χώρας, με διαφορετικό τρόπο, με τον Γωγκ ή τον Μαγώγ.

Βλέποντας τον Σλέιτ να συζητά τέτοια πράγματα με έκανε να γελάσω. Αλλά εδώ είμαστε.

Σχεδόν κάθε μέρα, συμβαίνουν περισσότερα τρελά πράγματα που κυριολεκτικά δεν έχουν ξανασυμβεί. Για παράδειγμα, συνάντησα  την ακόλουθη ιστορία  νωρίτερα σήμερα…

Για τους τελευταίους 12 μήνες, οι επιστήμονες μελετούσαν μια έκρηξη ενέργειας 50 δευτερολέπτων από πάνω από ένα δισεκατομμύριο έτη φωτός μακριά, που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε πώς ζουν και πεθαίνουν τα αστέρια.

Τον Δεκέμβριο του 2021, μια τεράστια έκρηξη ενέργειας έπληξε την ατμόσφαιρα της Γης. Η πηγή της ήταν μια έκρηξη ακτίνων γάμμα – μια από τις πιο ισχυρές εκρήξεις στο σύμπαν – αλλά όχι οποιαδήποτε έκρηξη ακτίνων γάμμα.

Ένας επιστήμονας είπε τότε ότι το συμβάν – με το όνομα GRB 211211A – «δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει πριν».

Όσο περνάει ο καιρός, τα πράγματα θα γίνονται ακόμα πιο περίεργα. Εάν περιμένατε τη ζωή να «επιστρέψει στο φυσιολογικό», μπορείτε να σταματήσετε αμέσως.

Απλώς δεν πρόκειται να συμβεί και πιστεύω ότι τα παγκόσμια γεγονότα θα επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο κατά τα πρώτα στάδια του 2023.

primenews

Back to top button