breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καναδάς: Εκατοντάδες φωτιές μαίνονται στη χώρα – Νεκρή 19χρονη πυροσβέστρια

Μια νεαρή πυροσβέστρια έχασε τη ζωή της δίνοντας μάχη με τις φλόγες σε μια δασική πυρκαγιά στη Βρετανική Κολομβία, την ώρα που πυρκαγιές μαίνονται σε όλον τον Καναδά.

Σύμφωνα με το Γενικό Συνδικάτο Εργαζομένων της Βρετανικής Κολομβίας η πυροσβέστρια σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς έξω από την πόλη Ρέβελστοουκ, που απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βανκούβερ. Η Έφιππη Αστυνομία της πόλης αυτής ανέφερε ότι η 19χρονη βρισκόταν σε μια απομονωμένη περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί μια μικρή φωτιά. Έχασε την επαφή με την ομάδα της και εγκλωβίστηκε όταν την καταπλάκωσε ένα δέντρο. Μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της.

«Τα νέα από τη Βρετανική Κολομβία, ότι μια πυροσβέστρια που μαχόταν θαρραλέα τις πυρκαγιές, έχασε τη ζωή της, είναι σπαρακτικά. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, συλλυπούμαι την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Ο Καναδάς βιώνει ίσως τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία του και οι εκπομπές μικροσωματιδίων έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Στο Κεμπέκ αναπτύχθηκε στρατός για να βοηθήσει στις εκκενώσεις κοινοτήτων στον βορρά της επαρχίας αυτής, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Μπιλ Μπλερ, που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Στη Βρετανική Κολομβία, περίπου 2.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με περισσότερες από 350 πυρκαγιές. Οι αρχές ζήτησαν να σταλούν άλλοι 1.000 πυροσβέστες στην περιοχή για να βοηθήσουν στην προσπάθεια. Από τις αρχές του έτους μόνο στην επαρχία αυτή έχουν γίνει αποκαΐδια 12 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, έκταση πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της δεκαετίας, που είναι στα 760.000 στρέμματα καμένης έκτασης ετησίως.

Οι υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν στη Βρετανική Κολομβία. Η κατάσταση επιτείνεται και από την έλλειψη βροχοπτώσεων, με τις αρχές να σημειώνουν ότι η ξηρασία έχει φτάσει σε «πρωτοφανή» επίπεδα φέτος.

Prime News.

Back to top button