breaking newsΔιεθνή

Politico: Η υπομονή της Δύσης εξαντλείται με την Ουκρανία

Η αντικατάσταση του αρχηγού του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley, έρχεται σε μια περίοδο που η Δύση έχει αρχίσει να κουράζεται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, γράφει το Politico.

Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός Mark Milley θα παραδώσει τα ηνία στον αναπληρωτή του.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή, καθώς η Δύση δείχνει σημάδια ότι έχει τελειώσει από όπλα – και υπομονή – με την Ουκρανία», αναφέρεται στην έκθεση.

Όπως σημείωσε ο Mark Canciana, ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών , η αλλαγή φρουράς στο Πεντάγωνο έρχεται σε μια στιγμή που θα μπορούσε να γίνει σημείο καμπής στη σύγκρουση.

«Εάν η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτύχει ή αν δεν είναι σε θέση να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες, νομίζω ότι οι ανησυχίες για μακροπρόθεσμη στρατιωτική δράση θα αυξηθούν», εξήγησε.

Ο νέος αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο που οι Ρεπουμπλικάνοι διαμαρτύρονται για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία.

Η Πολωνία, με τη σειρά της, δήλωσε ότι δεν θα είναι σε θέση να στείλει περισσότερα όπλα στο καθεστώς του Κιέβου στο εγγύς μέλλον.

Στη Γαλλία, επίσης εξετάζουν σενάρια μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας.

PrimeNews.

Back to top button