breaking newsΕλλάδα

Εξευτελισμός της Ελλάδας από «εταίρους»: Δεν επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τον «βιασμό» της ελληνικής κυριαρχίας!

 

 

Οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντώνται στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες συμφώνησαν ότι δεν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία και σε συνδυασμό με την απόφαση του ΟΗΕ να πρωτοκολλήσει χθες το μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, δηλαδή της ΑΟΖ που οι δύο χώρες υποστηρίζουν ότι έχουν, υφαρπάζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, έφεραν τον ελληνικό εξευτελισμό.

Αντίθετα θα επιβληθούν κυρώσεις στην… Λευκορωσία σε περίπου σαράντα λευκορώσους αξιωματούχους.

Έπειτα από εννιά ώρες διαπραγματεύσεων ούτε λέξη για κυρώσεις κατά της Τουρκίας αλλά στην Αθήνα δηλώνουν… ικανοποίηση!

 Για μεγάλη απόκλιση ως προς τη στάση που θα είχε η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ανέφερε πως μαζί με τη Γερμανία συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει μία κοινή προσέγγιση, καθώς «δεν μπορούμε να ξανασυνδεθούμε σε έναν διάλογο με την Τουρκία εάν της επιτρέψουμε να διασχίσει κόκκινες γραμμές… Πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και σαφήνεια, χωρίς να υποχωρούμε σε κλιμάκωση».

«Υπήρχε μεγάλη απόκλιση γύρω από το τραπέζι. Συνεργαστήκαμε μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο Μακρόν.
«Όλοι κάναμε παραχωρήσεις και αυτό το κείμενο είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πάρουμε απόψε, γιατί στέλνει ένα πολύ σαφές, σταθερό μήνυμα στην Τουρκία για την Ελλάδα και την Κύπρο… και καλεί σαφώς σε διάλογο», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μέσα σε όλα αυτά έγινε αποδεκτή ως επίσημη διακρατική συμφωνία στον ΟΗΕ το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ

Η συμφωνία έχει λάβει την μορφή επίσημου εγγράφου και ενέχει την ισχύ αναγνώρισης από όλα τα μέλη του ΟΗΕ και ειδικά τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν αντέδρασαν στο Μνημόνιο.

Για να καταπιούν τη νέα νέα διπλωματική ήττα πηγές του ΥΠΕΞ χαρακτηρίζουν «Τυπική και τεχνική την διαδικασία» (σ.σ.!) αλλά η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής νόμος, όπως καταγράφεται πλέον στον ΟΗΕ, είναι υπέρ της Τουρκίας! 

Πλήρης ελληνικός εξευτελισμός…

 

Pronews
Back to top button