breaking newsΕλλάδα

”Μην τολμήσει κανείς μειοδότης να δεχθεί τους Σκοπιανούς στην Ε.Ε. ως Μακεδόνες – Ιδού ο τρόπος να καταρριφθεί στην πράξη το κουρελόχαρτο των Πρεσπών΄΄

Σταύρος Καλεντερίδης*

 

Τι είναι χειρότερο από το να στέκεσαι στις Πρέσπες και να αποκαλείς τους Σλάβους της γειτονικής χώρας «Μακεδόνες»;

Το να βρίσκεσαι ως πρωθυπουργός αλλά και ως Έλληνας στις Βρυξέλλες, περιτριγυρισμένους από τους 27 αρχηγούς των κρατών μελών, και να τολμάς με τον πιο επίσημο, θεσμικό τρόπο να προσκαλείς τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες(!) στην Ε.Ε.

Απίστευτο θράσος και απίστευτη κατάντια συνάμα.

Από τις παραλίμνιες δηλώσεις με τους οπισθοδρομικούς, στην αναβάθμιση και παγκόσμια νομιμοποίηση μέσω της Ε.Ε. Και όλα αυτά στον βωμό αυτού που εσύ αποκαλείς συνέχεια του κράτους, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εξόφθαλμη συνέχεια της προδοσίας.

Το δε πράσινο φως στο στυγνό καθεστώς καταπίεσης Ράμα το οποίο καταδυναστεύει τις μειονότητες, τους αυτόχθονες γηγενείς Έλληνες της Β. Ηπείρου και καταπνίγει κάθε μορφή δημοκρατίας στην Αλβανία, όχι απλά δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό ιδεώδες και τις ευρωπαϊκές αρχές, αλλά δεν έχει και καμία σχέση με τις διαχρονικές αρχές του Ελληνισμού από τις οποίες οι πρώτες αντλούν την καταγωγή τους. Και κάπως έτσι γίνεσαι το πειθήνιο όργανο του σαθρού ολιγαρχικού Ευρωπαϊκού ιερατείο, το οποίο απειλεί μέχρι και να διαλύσει ολοσχερώς την Ε.Ε.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο Σκοπιανό, ο αγώνας μας προφανώς και δεν έχει τελειώσει.

Ας μην ξεχνάμε ότι όπως ακριβώς ήταν προδοτική η στάση της προηγούμενης κυβέρνησης με την υπογραφή της συμφωνίας, έτσι και τώρα είναι βαριά προδοτική η στάση της ΝΔ με το να την αποδεχτεί και να την επιβραβεύσει (διορίζοντας/ανταμείβοντας μειοδότες βουλευτές), ενώ το ίδιο προδοτική στο ζήτημα θα είναι η οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση δεν πράξει το εθνικό της καθήκον και δεν ακυρώσει μονομερώς τις αθλιότητες των σλάβων, των γερμανών και των τούρκων, που μας επέβαλε η ανθελληνική Βουλή.

 

Ένας τρόπος λοιπόν να καταρριφθεί στην πράξη η συμφωνία – κουρελόχαρτο, είναι να περάσει η υποψηφιότητα ένταξης των Σκοπίων από δημοψήφισμα στην Ελλάδα και όχι από το ξενοκίνητο κοινοβούλιο της χώρας μας.

Υπογραμμίζω, δημοψήφισμα όχι για το όνομα των Σκοπιανών, αλλά για το εάν θα τους δεχθούμε στην Ε.Ε.. Κάθε κράτος μέλος διατηρεί το δικαίωμα αρνησικυρίας στην υποψηφιότητα τρίτων χωρών, και οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται είτε με ψηφοφορία στις εθνικές βουλές, είτε με δημοψήφισμα.

Όσον αφορά την περίπτωση της χώρας μας, και αν αναλογιστούμε την ωμή προδοσία των Πρεσπών και το ξέπλυμα αυτής από την τωρινή κυβέρνηση, η διενέργεια δημοψηφίσματος για το μέλλον των Σκοπίων στην Ε.Ε., αποτελεί μονόδρομο.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια των αντιπάλων της πατρίδας μας υπέρ αυτής, ο ίδιος ο πατέρας του αντιδημοκρατικού και κατάπτυστου συντάγματος της Ελλάδας, παραδέχεται πως ακόμα και αν η Βουλή ψηφίσει μόνη της και σφετεριστικά κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., αυτό «δεν αποκλείει την προσφυγή και στην διαδικασία του δημοψηφίσματος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο από τη Βουλή κατά το άρθρο 44 παρ. 2 Συντάγματος».

Για να προσθέσει ο ίδιος ότι «εφόσον ένα ζήτημα καθίσταται αντικείμενο και δημοψηφίσματος και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, απαιτείται να συγκεντρώνεται η αναγκαία πλειοψηφία και κατά τη μια και κατά την άλλη διαδικασία».

Με άλλα λόγια, τα καθόλα παράνομα άρθρα των Πρεσπών για τη μη εναντίωσή μας στην «ευρωπαϊκή προοπτική» των Σκοπίων, περιορίζουν μόνο τους γαλαζοκόκκινους εξωνημένους πολιτικούς και όχι τους Έλληνες πολίτες.

Το σημαντικότερο δε, είναι πως από τη στιγμή που καταψηφίσουμε την αίτηση ένταξης τους στην Ε.Ε. μέσω δημοψηφίσματος, ο κυρίαρχος λαός επί της ουσίας ακυρώνει μονομερώς τις Πρέσπες, και βάζει οριστικό τέλος στην προσβολή, τον διασυρμό και το εθνικό έγκλημα κατά της Μακεδονίας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Έτσι αναλαμβάνουμε το ιστορικό βάρος και την ευθύνη την οποία οι ριψάσπιδες πολιτικοί μας τρέμουν.

Ιδού λοιπόν ο τρόπος να καταρριφθεί στην πράξη το κουρελόχαρτο των Πρεσπών στην περίπτωση που τα Σκόπια βρεθούν στο κατώφλι της ένταξής τους στην Ε.Ε.. Πιέστε τους πολιτικούς να υιοθετήσουν την εθνική θέση, και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να εξασφαλίσουμε ότι την κατάλληλη στιγμή, στο τιμόνι της χώρας θα βρίσκεται μια πατριωτική κυβέρνηση, και όχι τα ρετάλια της μεταπολίτευσης που εναλλάσσονται στην εξουσία και καταστρέφουν τον Ελληνισμό από το ’74.

Αντισταθείτε!!!

*Ο Σταύρος Καλεντερίδης είναι πολιτκός επιστήμονας, διεθνολόγος – επικοινωνιολόγος. Το βιογραφικό του ΕΔΩ.

https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/10/blog-post_587.html#more

Back to top button