breaking newsΔιεθνή

Τουρκία: Εννέα νεκροί και δύο τραυματίες σε ένοπλη συμπλοκή για εδαφικές διεδικήσεις

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία στη διάρκεια διένεξης για εδαφικές διεκδικήσεις, που έγινε με τη χρήση όπλων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, Αλί Ιχσάν Σου, όπως μεταδίδει το Anadolu δήλωσε πως «Δυστυχώς, οκτώ συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν στη διένεξη» αυτή. Το κυβερνείο διευκρίνισε αργότερα σε ανακοίνωσή του ότι ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 9.

Σύμφωνα με τις αρχές, η διένεξη ξέσπασε μεταξύ δύο οικογενειών που βρίσκονταν σε διαξιφισμό για την ιδιοκτησία μιας καλλιεργήσιμης έκτασης 20 στρεμμάτων στην περιοχή Μπισμίλ, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, όπου οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τα πτώματα έξι ανδρών να κείτονται σε ένα χωράφι με τρυγημένο σιτάρι, με τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους άνδρες να κρατούν αυτόματα τυφέκια Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, η διένεξη κλιμακώθηκε αφού μια από τις αντιμαχόμενες οικογένειες άναψε φωτιά στην επίμαχη έκταση.

Διενέξεις για εδαφικές διεκδικήσεις είναι συχνές σε επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στις φτωχότερες περιοχές της χώρας.

Prime News. 

Back to top button