breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νίπτει τας χείρας της η Pfizer αν συμβούν επιπλοκές σ΄εμβολιασμένους αποκαλύπτει ο σύμβουλος Υγείας του Προέδρου του Λιβάνου.

Ο Walid Khoury, σύμβουλος Υγείας του Προέδρου του Λιβάνου, δήλωσε ότι η εταιρεία “Pfizer” τους ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη τους σε περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο αντιμετωπίσει σοβαρές επιπλοκές μετά τη λήψη του εμβολίου.

Ο Khoury εξήγησε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, ότι η χώρα του έχει εγκρίνει το αμερικανικό εμβόλιο “Pfizer”, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σύμβαση με την Pfizer”.

Ο σύμβουλος του Προέδρου του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο θα φτάσει στον Λίβανο κατά την πρώτη εβδομάδα του επόμενου Φεβρουαρίου.

Στο σχετικό πλαίσιο, τόνισε «την ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού και νοσοκομειακού τομέα και του νοσηλευτικού συστήματος», λέγοντας: «Αυτός ο τομέας έχει μεγάλες μολύνσεις με τον ιό και αυτό αντικατοπτρίζεται στην κατάσταση της υγείας στη χώρα».

Όσον αφορά τις αιτίες της πρόσφατης εξάπλωσης της νόσου,είπε ότι «το αεροδρόμιο και τα ταξίδια δεν είναι ο λόγος για τον υψηλό αριθμό μολυσμένων ατόμων στη χώρα».

Τόνισε ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών έχει μειωθεί και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, γεγονός που δείχνει ότι οι έλεγχοι διεξάγονται εντατικά στο αεροδρόμιο.

Επιπλέον, ο Walid Khoury δήλωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η κουλτούρα της πρόληψης.

“Πηγαίνουμε σ’ ένα πολύ δύσκολο στάδιο”, δήλωσε ο Khoury στο LBCI, εξηγώντας ότι “η πλειονότητα των νοσοκομείων είναι γεμάτη με ασθενείς με Corona” και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να ενισχύσουν το ιατρικό προϊόν.

Ο σύμβουλος του προέδρου προέβλεψε ότι ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων Coronavirus στο Λίβανο θα έφτανε τις 4.000 ή 5.000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λίβανος ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, ότι είχε καταλάβει 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου “Pfizer”, επαρκές για το 20% των πολιτών του.

Πηγή: Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης,RT arabic 2/1/20
dimpenews.com
Back to top button