Διεθνή

Συντριβή ρώσικου ιδιωτικού Falcon-10 στο Αφγανιστάν. Νεκροί οι 6 επιβαίνοντες οι 2 ήταν Ρώσοι. ΒΙΝΤΕΟ

Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγια από την Ινδία στη Μόσχα συνετρίβη στο Αφγανιστάν. Οι ρωσικές αρχές έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι το Falcon-10 ήταν Ρώσικο, 6 οι επιβαίνοντες. Επέβαιναν τέσσερα μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες. Η Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική υπόθεση για τη συντριβή αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν δύο Ρώσοι στο Αφγανιστάν. Το αεροπλάνο που συνετρίβη στα βουνά του Αφγανιστάν εκτελούσε ιδιωτική πτήση εκκένωσης αναφέρει η gazeta.. Το αεροπλάνο Falcon που χάθηκε στο Αφγανιστάν είναι εγγεγραμμένο στο κρατικό μητρώο πολιτικών αεροσκαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας – Rosaviatsia

Ιδιωτικό αεροπλάνο Falcon της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Gazprom avia συνετρίβη στο Αφγανιστάν

Το αεροπλάνο ήταν καθ’ οδόν για τη Μόσχα. Ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στο βουνό Τοπχάν στο Αφγανιστάν. Πριν από αυτό, ο πιλότος ανέφερε τεχνικά προβλήματα.

Αιτία της συντριβής, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ήταν η βλάβη δύο κινητήρων. Τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο ήταν Ρώσοι πολίτες.

Το Falcon 900B της Gazpromavia απογειώθηκε από την πόλη Gaya της Ινδίας. Οι πιλότοι ανέφεραν τεχνικά προβλήματα και επρόκειτο να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση ενώ διέσχιζαν τα σύνορα με το Τατζικιστάν. Η τελευταία φορά που το αεροπλάνο εμφανίστηκε στα ραντάρ ήταν όταν πλησίασε τα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών επιβεβαίωσε το ατύχημα, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα. Το ατύχημα σημειώθηκε στα σύνορα μεταξύ Τατζικιστάν και Αφγανιστάν και το αεροπλάνο εκτελούσε ναυλωμένη υγειονομική πτήση.

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και δεδομένου των διεθνών πολιτικών συνθηκών το σαμποτάζ δεν αποκλείεται..

dimpenews.com

Back to top button