Διεθνή

Λαοθάλασσα συνύπαρξης στη Χομς για την ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτη Χομς (Έμεσας) Συρίας Γρηγορίου..Πατριάρχης Αντιοχείας : «Σταματήστε τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, άρατε την πολιορκία στη Συρία και διατηρήστε τη σταθερότητα στον Λίβανο».

Λαοθάλασσα συνύπαρξης στη Χομς για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Χομς (Έμεσα) Συρίας στον Καθεδρικό Ναό των Σαράντα Μαρτύρων στις 8 Δεκεμβρίου 2023 παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη του Χ. Τελέστηκε παρουσία του Πατριάρχη Ιωάννη η τελετή υποδοχής και τοποθέτησης του Επισκόπου Γρηγορίου (Χούρι) ως Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χομς Συμμετείχαν αντιπροσωπείες θρησκευτικών αρχών και κοσμικής εξουσίας.

Τα μέλη της Μητρόπολης Χομς, κληρικοί και λαϊκοί, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιωάννη
Στο τέλος της τελετής ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης σε ομιλία του τόνισε : Σήμερα το Άγιο Πνεύμα πηγαίνει στον νέο ποιμένα μας Γρηγόριο.
Και στον λαό της Χομς είπε: «Όσο για εσάς, λαοί της Χομς:
Να είστε μαζί Του σε μια συμφωνία αγάπης, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον, ώστε οι άνθρωποι να ξέρουν ότι είστε τα παιδιά μου».
Επίσης στην ομιλία του, ο Μακαριώτατος ύψωσε τη φωνή του σε όλο τον κόσμο: «Σταματήστε τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, άρατε την πολιορκία στη Συρία και διατηρήστε τη σταθερότητα στον Λίβανο». Ο Πατριάρχης εξήγησε ότι η αγάπη και η ειρήνη θα παραμείνουν οι πυλώνες της ζωής μεταξύ των Σύριων και ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί ως μια κοινότητα για να ανακτήσουν τη Χομς και να επιτύχουν τη χαρά και την καλοσύνη.

Μίλησαν επίσης:

  • Ο απόστρατος ταξίαρχος Hassan Ali Ahmed Kattoub, εξ ονόματος του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων Συρίας..
  • Ο Σεΐχης Ζουχάιρ Αλ-Ατάσι, Διευθυντής των Κληροδοτημάτων της Χομς
  • Επίσκοπος John Arabsh εκ μέρους των επικεφαλής των χριστιανικών εκκλησιών στη Χομς
  • Αρχιμανδρίτης Ηλίας Αμπντούκα για την Μητρόπολη Χομς.
    Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Κύριο και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τους Επισκόπους, μέλη της Ιεράς Συνόδου Αντιοχείας, ο ενθρονισθείς Μητροπολίτης Γρηγόριος είπε: «Η Συρία είναι πληγωμένη και μεγάλη ταυτόχρονα». Ο Επίσκοπος Γρηγόριος (Khoury) εξέφρασε την αισιοδοξία και την πίστη του στη δύναμη και τη συνοχή της Συρίας και του λαού της.Ο επίσκοπος πρόσθεσε ότι το μέλλον της Συρίας θα είναι λαμπρό χάρη στην αποφασιστικότητα όλου του λαού της και ότι η ανάληψη της προεδρίας της Επισκοπής της Χομς θεωρείται μεγάλη ευθύνη ενόψει των θυσιών και της σταθερότητας που επέδειξε η Χομς κατά τα χρόνια του πολέμου. Τόνισε ότι οι Σύροι θα παραμείνουν ενωμένοι μέχρι να επιτευχθεί η τελική νίκη και θα ανακάμψουν, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη Συρία και προάγοντας την αλληλεγγύη και την ενότητα μεταξύ του λαού της.

    Ο Σεΐχης Zuhair Al-Atassi, Διευθυντής των Κληροδοτημάτων της Χομς, τόνισε τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης για την οικοδόμηση και την ενίσχυση της κοινωνίας και την επίτευξη επιτυχίας και προόδου, και ότι η συνοχή και η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων ενισχύουν το εθνικό πνεύμα και συμβάλλουν στην υπέρβαση προκλήσεων και δυσκολιών. ότι οι Σύροι πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες και να συνεργάζονται για να οικοδομήσουν ένα ισχυρό μέλλον για μια ευημερούσα Συρία, μέσα από ενωτικές προσπάθειες και κοινή δουλειά, για να επιτύχουν πρόοδο και ευημερία και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

dimpenews.com

Back to top button