Διεθνή

Το άσχημο προαίσθημα της μάνας του Μακρόν: ”φοβάμαι ότι θα τον μαχαιρώσουν!” Εκμυστήρευση στο βιβλίο ”που είμαστε και οι 2 μαζί” ! Η Επανάσταση στη Γαλλία άρχισε. Παρακρατικοί χτύπησαν τη μεγαλειώδη πορεία! Πεδίο Μάχης το Παρίσι!!

Η μητέρα του Emmanuel Macron φοβάται γι ‘αυτόν. Αυτό είναι αναμφίβολα το πιο πρωτότυπο και το πιο συγκινητικό απόσπασμα στο βιβλίο του Gaël Tchakaloff (Tant qu’on est tous les deux, -που είμαστε και οι 2 μαζί -εκδ. Flammarion) αφιερωμένο στην Brigitte και τον Emmanuel Macron: η μαρτυρία της μητέρας του αρχηγού του κράτους, Françoise Noguès. Όλη η αγάπη και ο θαυμασμός για τα ταλέντα τoυ γόνου της. «Ήμουν σίγουρη ότι θα γινόταν συγγραφέας, μουσικός: τον έβλεπα για πιανίστα ή σολίστ». Είναι πρόεδρος, αλλά «θα μπορούσε να είναι επιδημιολόγος, ξέρει το θέμα από έξω». Υπάρχει επίσης αυτός ο θυμός για όλα όσα έχουν ειπωθεί, και τα οποία είναι ψεύτικα, για τα οικογενειακά δάκρυα και τις διαφωνίες τους: «Ήμασταν μια κανονική οικογένεια». Ένας αγανακτισμένος ισχυρισμός κατά της καρικατούρας εικόνας του γιου του: «Είναι κάθε άλλο παρά αλαζονικός». Σαν καλή μητέρα, φοβάται ότι “κάποιος θα τον μαχαιρώσει. Αρρωσταίνω όταν λείπει“. Τι θα κάνει μετά τα Ηλύσια; “Κάτι εντελώς διαφορετικό. Για μένα, είναι μια παρένθεση, η πολιτική και το κίνημα.”challenges 11/9/21

Σήμερα στη Γαλλία παρακρατικοί χτύπησαν την πορεία εκατοντάδων χιλιάδων στο Παρίσι.

Η αστυνομία έδειξε πρωτοφανές μίσος και υπήρχαν τραυματισμοί. Ήταν η πιο ταραχώδης διαδήλωση της τελευταίας περιόδου. Οι κινητοποιήσεις γίνονται όλο και πιο μαζικότερες. Πυροσβέστες σήμερα έκαναν κάλεσμα από κεντρική εξέδρα για Γενική Αντίσταση.300.000 υγειονομικοί αρνήθηκαν τον πειραματικό υγειονομικό σωφρονισμό.

Το τοπίο από τα δακρυγόνα ήταν εφιαλτικό χαρακτηριστικό μιας δυστοπικής δημοΤρομοκρατίας. Το προαίσθημα της μάνας πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Όταν επικράτησε η Γαλλική Επανάσταση επί Ροβεσπιέρου εκτελέστηκαν με συνοπτικές εκκαθαρίσεις 40.000 αριστοκράτες. Θα ήταν περισσότεροι αν δεν προλάβαιναν κάποιοι να διαφύγουν κι εκτός συνόρων. Η Μήνις στη Γαλλία είναι ιστορικά αδυσώπητη. Σήμερα οι εχθροί του έθνους είναι οι βιονομιστές και ο απολυταρχικός εκφραστής τους ο Μακρόν.

dimpenews.com

Back to top button