Διεθνή

Προβοκάτσια. Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης στη Ζαπορίζια είχε καταληφθεί από Ρώσους. Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν κι απειλήθηκε πυρηνικό ατύχημα!!! ΒΙΝΤΕΟ

Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhia ο μεγαλύτερος της Ευρώπης είχε καταληφθεί από το ρώσικο στρατό πριν 2 μέρες αλλά δέχθηκε εγκληματική επίθεση από Ουκρανούς. Επιχείρησαν πυρηνικό ατύχημα. Προβοκάτσια. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι τώρα παραδέχονται ότι είναι τελικά στους Ρώσους αποκρύπτουν ωστόσο ότι οι επιτιθέμενοι ήταν αυτοί. Ευτυχώς χτυπήθηκε απλά αποθηκευτικός χώρος όχι αντιδραστήρας και είναι σε διαδικασία ψύξης.

Σε μια προσπάθεια να μετριάσουν την επιτυχία των Ρώσων οι Ουκρανοί έκαναν προβοκάτσια. Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως τα επίπεδα της ραδιενεργούς ακτινοβολίας έχουν αυξηθεί.

Ο δήμαρχος της Zaporizhzhia αναφέρει πως ο πυρηνικός σταθμός ήταν στις φλόγες. Κι καπνοί αναδύθηκαν. Αναφέρεται πως έγιναν μάχες στο εσωτερικό.

Το εργοστάσιο που δέχτηκε επίθεση από τον ουκρανικό στρατό ενώ καταλήφθηκε από Ρώσους πριν 2 μέρες είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο πυρηνικής παραγωγής στην Ευρώπη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο εκεί, αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές.
Είναι ο μεγαλύτερος ουκρανικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίτζια.

«Μετά από βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίτζια, ξέσπασε φωτιά», δήλωσε ο Αντρέι Τούζ, εκπρόσωπος του εργοστασίου.
Οι πυροβολισμοί έπεσαν πολύ κοντά στην πυρηνική τοποθεσία, οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν αρχικά να φτάσουν σε αυτό για ένα μέρος της νύχτας, πριν η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Ουκρανία είπε στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ότι ρωσικά τανκς και πεζικό βρίσκονταν κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ, λίγα χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.Απέκρυψε ότι είχε καταληφθεί υπάρχουν και τα σχετικά στοιχεία τεκμηρίωσης.

Ως προληπτικό μέτρο, η ουκρανική κυβέρνηση και η Energoatom, η εθνική πυρηνική εταιρεία, είχαν επίσης αποφασίσει να αποσύρουν δύο αντιδραστήρες από το κύκλωμα στις 27 Φεβρουαρίου, μετά την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων κοντά και το γεγονός ότι οι Ρώσοι έστρεψαν τους πυραύλους τους στο σημείο. .

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη
Η τοποθεσία Zaporijjia βαραίνει πολύ την οικονομία και την ουκρανική ασφάλεια: το Κίεβο είναι η όγδοη πυρηνική δύναμη στον κόσμο και η ατομική αντιπροσωπεύει το 50% της παραγωγής ενέργειας του. Μεταξύ αυτού του πυρηνικού στόλου, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Zaporijjia διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο: αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ, και πάλι, της εθνικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εξοπλισμένο με έξι αντιδραστήρες (από τους δεκαπέντε ουκρανικούς αντιδραστήρες κατανεμημένους σε τέσσερις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής) των 1.000 μεγαβάτ έκαστος (σε ακαθάριστη χωρητικότητα), προμηθεύει 6 από τα 13,8 GW που παράγει το Κίεβο μέσω πυρηνικής ενέργειας. Συνολικά, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το ένα πέμπτο της ενέργειας που καταναλώνει η χώρα προέρχεται από αυτή την εγκατάσταση.

Ξεκίνησε το 1980, η κατασκευή αυτής της μεγάλης ουκρανικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας: ανέλαβε μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ τον Απρίλιο του 1986.

Έχει τη μεγαλύτερη τοποθεσία από άποψη χωρητικότητας σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι μπροστά κι από το γαλλικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Gravelines (Βόρεια). Είναι επίσης το όγδοο μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο, το οποίο ξεπέρασε τρεις εγκαταστάσεις της Νότιας Κορέας (Kori, Hanul, Hanbit), τρεις κινεζικές εγκαταστάσεις (Tianwan, Yangjiang, Fuqing) και το εργοστάσιο Bruce (Καναδάς).

dimpenews.com

Back to top button