breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

La Stampa: τα ενεργειακά αποθέματα Ιταλίας φτάνουν μόνο για 45 μέρες το χειμώνα! Έπειτα το χάος!!! Σκληρό δελτίο, θα παγώσουν τα σπίτια, θα σταματήσουν βιομηχανίες, εμπόριο!!

Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ιταλία δεν επαρκούν για την παροχή θερμότητας σε όλους τους κατοίκους. Η εφημερίδα La Stampa γράφει ότι τον χειμώνα οι ενεργειακές ανάγκες θα καλύπτονται το πολύ για 45 ημέρες. Έπειτα θα είναι «χάος με αυστηρό δελτίο, πάγωμα κατοικιών, παύση λειτουργίας βιομηχανικών κι εμπορικών επιχειρήσεων».

«Με την τρέχουσα αποθήκευση και προμήθεια φυσικού αερίου, οι προμηθευτές εταιρείες δεν μπορούν να προμηθεύουν αέριο σε όλους τους πελάτες τους και θα μπορούν να καλύψουν τις χειμερινές ενεργειακές τους ανάγκες για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 45 ημερών, μετά το οποίο θα επικρατήσει χάος, με βαρύ δελτίο, παγωμένα σπίτια και παύση των δραστηριοτήτων για βιομηχανίες και επιχειρήσεις». Η αναφορά σοκ προέρχεται από τον Ασουτέντι, ο οποίος απορρίπτει ευθαρσώς το ενεργειακό σχέδιο του υπουργού Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο ​​Τσινγκολάνι.

Ως γνωστόν, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου καλύπτουν περίπου το 20% των ετήσιων αναγκών της χώρας μας και αυτή τη στιγμή η αποθήκευση έχει σταματήσει στο 82,56%, περίπου 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα διαθέσιμα σε οικογένειες και επιχειρήσεις για κατανάλωση φυσικού αερίου που τη χειμερινή περίοδο αγγίζει τα 400 εκατομμύρια κυβικά. μέτρα την ημέρα – εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Assoutenti -. Ενώ η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο έχει μειωθεί από 40% σε 18%, από την άλλη πλευρά, οι πολύ υψηλές τιμές και οι στρατηγικές διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού που ξεκίνησε η κυβέρνηση (Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν και μονάδες επαναεριοποίησης), κατέστησαν δυνατή την αντικατάσταση Μόνο 17 από τα 29 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που εισάγονται από τη Ρωσία και η αγορά φυσικού αερίου μπλοκάρονται, επειδή οι προμηθευτές εταιρείες αδυνατούν, εκτός από ελάχιστες, να αγοράσουν φυσικό αέριο σε τιμές TTF και με χρυσές εγγυήσεις να πληρώσουν.

«Η κυβέρνηση πρέπει να πει την αλήθεια και να πραγματοποιήσει μια πραγματική «γκλάσνοστ» επιχείρηση δημοσιοποιώντας πόσο φυσικό αέριο έχουν αγοράσει οι εταιρείες και σε ποια τιμή, και δηλώνοντας ξεκάθαρα ποια είναι η πραγματική κατάσταση φυσικού αερίου στην Ιταλία και τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για αντιμετωπίσει την έκτακτη ανάγκη »επιβεβαιώνει ο πρόεδρος Furio Truzzi. «Μπροστά σε αυτήν την ανησυχητική εικόνα, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητα έκτακτα μέτρα ενεργειακής αλληλεγγύης για τη μείωση της κατανάλωσης και την αποφυγή της παράλυσης στη χώρα, για παράδειγμα, το 20% των αναγκών θα εξοικονομούνταν εάν η περίοδος ενεργοποίησης της θέρμανσης αναβαλλόταν 15 ημέρες, προσδοκώντας το. Πάντα διακοπή λειτουργίας για 15 ημέρες » καταλήγει η Truzzi.

dimpenews.com

Back to top button