breaking newsΔιεθνή

1 στα 3 παιδιά κάτω των 2 ετών στη Γάζα αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό

Αντιμέτωπο με οξύ υποσιτισμό είναι ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών στη βόρεια Γάζα, με τον λιμό να βρίσκεται στον ορίζοντα, σύμφωνα με το Γραφείο Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

«Ο υποσιτισμός των παιδιών εξαπλώνεται γρήγορα και φθάνει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα στη Γάζα» ανέφερε το UNRWA.

Έπειτα από πέντε αεροπορικής και χερσαίας ισραηλινής εκστρατείας στη Γάζα, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα έχει μετατραπεί σε ερείπια και οι περισσότεροι από τα 2,3 εκατομμύρια κάτοικοί της είναι εκτοπισμένοι και αντιμετωπίζουν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Νοσοκομεία στη Γάζα κάνουν λόγο για θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση, σύμφωνα με το Reuters.

Νέες συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Στο μεταξύ, επαναλαμβάνονται αύριο, Κυριακή, στο Κατάρ οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ (Μοσάντ) αναμένεται να ηγηθεί των συνομιλιών με μεσολαβητές σε άμεση απόκριση σε μια νέα πρόταση από τη Χαμάς.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον επικεφαλής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, τον πρωθυπουργό του Κατάρ και Αιγύπτιους αξιωματούχους θα εστιάσουν στην απόσταση που παραμένει ανάμεσα στις θέσεις του Ισραήλ και της Χαμάς, μεταξύ άλλων για την απελευθέρωση κρατουμένων και την ανθρωπιστική βοήθεια, κατά τις ίδιες πηγές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας πριν από τις συνομιλίες.

Τον Νοέμβριο, είχε τεθεί σε ισχύ μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, έπειτα από συνομιλίες που είχαν διεξαχθεί στη Ντόχα.

Η Χαμάς παρουσίασε αυτή την εβδομάδα μια νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός στους μεσολαβητές και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία περιλαμβάνει την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων.

PrimeNews.

Back to top button