breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: “Το μυστικό για την μετά την πανδημία επιτυχία των πόλεων είναι η ένταξη των ΛΟΑΤ”

LifeSiteNews / ΚΟ

 

Μέχρι και η «πανδημία του κορωνοϊού» χρησιμοποιείται για την προώθηση της ιδεολογίας του φύλου και της ομοφυλοφιλίας.

 Άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μια “μη κερδοσκοπική οργάνωση” (γνωστή για τις προσπάθειες προώθησης της παγκοσμιοποίησης) που εδρεύει στο Νταβός της Ελβετίας, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες, υποστήριξε ότι η καλύτερη ένταξη («inclusion») των τρανσέξουαλ και των ομοφυλοφίλων «είναι το μυστικό για την μετα-πανδημική επιτυχία των πόλεων».

 “Υπάρχει ένα αυξανόμενο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων ότι οι πόλεις χωρίς αποκλεισμούς ΛΟΑΤ + έχουν ισχυρότερα «οικοσυστήματα καινοτομίας», υψηλότερα επίπεδα επιχειρηματικότητας και είναι σε θέση να προσελκύσουν ταλέντα και να προσφέρουν υψηλή ποιότητα ζωής – καθιστώντας τις σε καλή θέση για οικονομική ανάκαμψη», αξιώνει το άρθρο. “Μια νέα ανάλυση της οικονομικής ανθεκτικότητας προσφέρει μια πιθανή ένδειξη για την οποία οι οικονομίες ενδέχεται να είναι σε θέση να ανακάμψουν γρηγορότερα: η ένταξη των LGBT + σχετίζεται με την ανθεκτικότητα της οικονομίας μιας χώρας”.

«Η ανάλυση του Open For Business, ενός συνασπισμού εταιρειών που προωθούν την ισότητα των LGBT +, δείχνει μια ισχυρή θετική συσχέτιση (0,67) μεταξύ του πόσο ανθεκτική είναι μια οικονομία και του πόσο δεκτική είναι για τους LGBT + ανθρώπους», έγραψε ο Jon Miller, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο ιδρυτής του Open For Business.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην ανάλυση δείχνει μια διαφορετική εικόνα.

Οι πόλεις που αναφέρονται ως ούτε «χωρίς αποκλεισμούς» ούτε ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων, βρίσκονται στο Ιράν, το Μαρόκο, το Κατάρ, την Ινδονησία και τη Λευκορωσία. Κανένα από αυτά τα κράτη δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο οικονομικά, όσο και πολιτικά σταθερό, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα μεγάλα μέρη της Ευρώπης, όπου οι πόλεις έλαβαν κορυφαίες βαθμολογίες.

Στην πραγματικότητα, η ανάλυση δεν έδειξε αιτιώδη σχέση μεταξύ της «ένταξης LGBT +» και της «οικονομικής ανθεκτικότητας». Οι χώρες με την καλύτερη «οικονομική ανθεκτικότητα» είναι αυτές με ισχυρό καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα και κράτος δικαίου. Αυτοί οι παράγοντες είναι πιο πιθανό να προωθήσουν την «οικονομική ανθεκτικότητα» παρά η «ένταξη ΛΟΑΤ +», καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση με την οικονομία.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οι παγκοσμιοποιητές σε όλο τον κόσμο αποδέχονται την υπόθεση μιας «σύνδεσης μεταξύ ανθεκτικότητας και ένταξης».

«Η Παγκόσμια Τράπεζα περιγράφει τις ”κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς” ως βασική διάσταση βιώσιμων, ανθεκτικών πόλεων», έγραψε ο Μίλερ. «Ο ΟΟΣΑ [Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης] χαρακτηρίζει την “κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς” ως κινητήρια δύναμη ανθεκτικότητας σε μια πόλη. 

Το ΔΝΤ [Διεθνές Νομισματικό Ταμείο] υποστηρίζει ότι μια οικονομία είναι «πιο εύθραυστη και λιγότερο ανθεκτική όταν δεν είναι περιεκτική». Μια έκθεση του Habitat του ΟΗΕ διαπιστώνει ότι απαιτείται “ένταξη” για μια «επιτυχημένη ατζέντα αστικής ανθεκτικότητας». “

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διαθέτει ένα ολόκληρο τμήμα της ιστοσελίδας του αφιερωμένο στον «Μήνα Υπερηφάνειας 2020» τον Ιούνιο.

Τον Ιανουάριο του 2019, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της MasterCard και της Microsoft, ξεκίνησαν μια «Σύμπραξη για την Ισότητα LGBTI» στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με στόχο να στρατολογήσουν τουλάχιστον 100 ακόμη εταιρείες έως το 2020. Τη στιγμή αυτή, 17 εταιρείες καταγράφηκαν, μεταξύ των οποίων The Coca-Cola Company, PepsiCo και Procter & Gamble

 

redskywarning

Related Articles

Back to top button
Close