breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε! Όλα πλέον με κάρτα! Τελειώνουν τα μετρητά – Θα σε ελέγχει το κράτος για όλες τις αγορές

Αλλάζουν τα πάντα σε λίγους μήνες σε ότι αφορά τον τρόπο πληρωμής των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, που περιλαμβάνουν το επίδομα γέννας, το επίδομα παιδιού Α21, κ.ά..
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής κυβερνητικές εξαγγελίες, τα όποια επιδόματα θα χορηγούνται κατά το ήμισυ με τη μορφή μορφή προπληρωμένης κάρτας και τα άλλα μισά μετρητά με πίστωση στον λογαριασμό του δικαιούχου.

Η προπληρωμένη κάρτα θα είναι στο όνομα του δικαιούχου (θα μπορεί μόνο αυτός να τη χρησιμοποιήσει), με το κράτος να θέλει να καταπολεμήσει τις περιπτώσεις συγγενών δικαιούχων που εισπράττουν παράνομα επιδόματα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα το επίδομα κατατεθόταν στον λογαριασμό της μητέρας σε δύο δόσεις.

Από το 2024 όμως το μισό θα χορηγείται μέσω…προπληρωμένης κάρτας.

Οι δικαιούχοι των επιδομάτων θα…χάσουν την όποια ευελιξία είχαν στο πού και γιατί θα χρησιμοποιήσουν τα…ψίχουλα που τους δίνει το κράτος!!

Στόχος είναι όλα τα επιδόματα να δίνονται κατ’αυτόν τον τρόπο με τη δικαιολογία (τι άλλο;) εκείνη της φοροδιαφυγής!

Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τις μεγάλες συστημικές τράπεζες να βρίσκονται επί ποδός για την έκδοση των προβλεπόμενων προπληρωμένων καρτών.

Με αυτόν τον τρόπο το κράτος θέλει να εξαναγκάσει κιόλας να γίνονται ηλεκτρονικά οι όποιες συναλλαγές, ενώ υπάρχουν σκέψεις για παροχή κινήτρων σε εκείνους που θα επιλέξουν να ΜΗΝ κάνουν ανάληψη το υπόλοιπο των βοηθημάτων!

Η καταβολή σχεδόν όλων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ θα γίνεται με προπληρωμένες κάρτες. Μέχρι τώρα θυμίζουμε πως μόνο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα πληρώνεται από τον ΟΠΕΚΑ μέσω κάρτας.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν υπάρχει…ημερομηνία λήξης για τα ποσά που θα μπαίνουν στις προπληρωμένες κάρτες, κάτι που ίσχυε για το Market Pass!

karditsastakra

Back to top button