breaking newsκοινωνία

Χαοτικές καταστάσεις στον ελληνικό τουρισμό από τις κυβερνητικές αποφάσεις για καραντίνα 24 ωρών & 7 ημερών

 

Τουριστικό χάος προκύπτει από τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον τουρισμό και για όσους επιχειρήσουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές από σοβαρές τουριστικές αγορές που οι πολίτες διαθέτουν επαρκές εισόδημα για να ξοδέψουν.

Επί της ουσίας δεν πρόκειται να έρθει κανείς. Νομίζουν ότι οι ξένοι είναι σαν τους Έλληνες που ότι τους πούνε θα το καταπιούνε, προκειμένου να βγάλουν φράγκα κάποιες φαρμακευτικές.

Ή τον κλείνεις τελείως τον τουρισμό ή τον ανοίγεις τελείως από 1η Ιουνίου οτιδήποτε άλλο είναι απλώς οικονομική καταστροφή.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, Μ.Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας & Λουξεμβούργου στην απόφαση της ελληνικής κυβερνήσεως και συγκεκριμένα του υπουργείου Τουρισμού να απαγορεύσει στους πολίτες αυτών των χωρών την ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα, αφήνοντάς τους μάλιστα και εκτός δημόσιας λίστας η οποία περιελάμβανε χώρες και όχι αεροδρόμια όπως γίνεται συνήθως. 

Αυτή η οργή μεταφράστηκε σε.. έντονες διαμαρτυρίες προς το υπουργείο Εξωτερικών, από πρεσβείες, υψηλόβαθμους αξιωματούχους κτλπ, αφού θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα όχι μόνο στοχοποιεί τους πολίτες τους σαν να είναι «λεπροί» αλλά «αδειάζει» και τις ίδιες κυβερνήσεις για κακή διαχείριση του κορωνοϊού. 

 

Οι πολίτες αυτών των χωρών αν επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα ακόμη και μετά την 1η Ιουλίου θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών, κάνοντας έτσι οποιεσδήποτε σκέψεις για διακοπές στη χώρα μας «απαγορευτικές».

Οι παραπάνω 5 πολύ ισχυρές χώρες απείλησαν ευθέως την ελληνική κυβέρνηση πως αν δεν επιτρέψει στους πολίτες τους να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, ως αντίποινα θα βάλουν κι εκείνες υποχρεωτική καραντίνα 7 ημερών στους Έλληνες πολίτες, κάτι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τους Έλληνες εργαζομένους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Όλα αυτά σε μια χώρα που ο κορωνοϊός επί της ουσίας έχει εκλείψει. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση αν ήθελε να έχει τουρισμό φέτος η χώρα είναι τα δειγματοληπτικά τεστ από χώρες όπως το Πακιστάν.

Η κυβέρνηση έσπευσε να διακόψει απότομα τις πτήσεις από Κατάρ επειδή βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα σε πτήση της Qatar Airways από την Ντόχα, 9 εκ των οποίων σε Πακιστανούς.  

Μάλιστα εκτός της διακοπής των πτήσεων από και προς το πλούσιο Εμιράτο και οι 91 επιβαίνοντας θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου θα διαμείνουν τουλάχιστον 7 ημέρες σε περίπτωση που τα τεστ για κορωνοϊό βγουν αρνητικά και 14 ημέρες σε περίπτωση που τα τεστ βγουν θετικά. 

Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει αυτή την τακτική και την υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν εκτός του ότι δεν θα πατήσει» τουρίστας, αφού θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αντί για διακοπές, να περάσει την ταλαιπωρία της ζωή του, θα εξαγριώσει και τις υπόλοιπες χώρες, όπως έχει ήδη κάνει με την Ιταλία, οι οποίες θα βλέπουν εν μία νυκτί να μπαίνουν σε «black list», επειδή βρέθηκαν μερικά κρούσματα σε μία πτήση.

Δεν μπορεί να μην τα γνωρίζουν αυτά οι κυβερνώντες εκτός τελικά εάν δεν θέλουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το γιατί δεν θα το ήθελαν είναι μια άλλη ιστορία αλλά ας το θέσουμε ως εξής:

Έτσι ευνοείται η επιβολή ενός νέου οικονομικού μοντέλου

 

 

Pronews
Back to top button