breaking newsΕλλάδα

Έχουν τρελαθεί στην κυβέρνηση: Καταστρέφουν τον τουρισμό – Μπλοκάρουν τις εννέα χώρες που μας στέλνουν τουρίστες!

 

Απαγόρευση πτήσεων προς την Ελλάδα για: Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Σκόπια. Τις χώρες δηλαδή που αποτελούν τους μεγαλύτερους τροφοδότες του τουρισμού για την Ελλάδα.

 

Η λίστα αυτή των χωρών εξαρτάται, όπως λένε οι αρμόδιοι, από τα επιδημιολογικά δεδομένα που ισχύουν για κάθε χώρα.

Για τις υπόλοιπες χώρες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως από την πρώτη Ιουλίου ανοίγουν 27 αεροδρόμια, 7 λιμάνια και 7 χερσαία σημεία εισόδου. 

Μάλιστα η Γ.Γ. ανακοίνωσε την δημιουργία ενημερωτικής καμπάνιας με κεντρικό μήνυμα “Απολαύστε τη διαμονή σας- Μείνετε ασφαλείες” – Enjoy your stay and stay safe”  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, σκοπός της ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η ενημερωτική καμπάνια που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ΕΟΔΥ, την ΥΠΑ, τη Fraport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ενημερωτική καμπάνια, θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε τρεις γλώσσες -αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά- έτσι ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

 

crashonline

Back to top button