breaking newsκοινωνία

Εξοντωτικά πρόστιμα σε καταστήματα – Ανελέητο κυνήγι μικρών επιχειρήσεων

Βάλθηκε κάποιος να κλείσει τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα και να στείλει χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία; Αν δεν υπάρχει σχέδιο, όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι τουλάχιστον παράλογα και ύποπτα.

Τα κρούσματα είναι συνεχή.

Οι επιχειρηματίες, μετά τα εξοντωτικά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τη Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, βρίσκονται σε απόγνωση. Μιλώντας στη «δημοκρατία» κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» των μικρών επιχειρήσεων

Ο επιχειρηματίας Β.Δ., που διατηρεί δύο μπαρ στο Γκάζι, σε λιγότερο από επτά ημέρες έλαβε πρόστιμα 13.000 ευρώ (3.000 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα και 10.000 ευρώ ξημερώματα Σαββάτου). Του επεβλήθη λουκέτο στις επιχειρήσεις του για τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο 42 νέα παιδιά. Κι όλα αυτά παρότι εφάρμοζε τα μέτρα με πολύ μεγάλη συνέπεια.

Μιλώντας στη «δημοκρατία» δηλώνει: «Πρόκειται για μέτρο καταστροφής των επιχειρηματιών. Οι μεγάλες επιχειρήσεις ίσως μπορούν να ανταποκριθούν στα πρόστιμα, οι μικρές καταστρέφονται. Υπάρχει έντονη συζήτηση από τους επιχειρηματίες που βλέπουν ότι θέλουν να μας εξοντώσουν. Ημασταν υπεράριθμοι κατά 15 άτομα, έτσι μας είπαν, παρότι είχαμε προσλάβει δύο άτομα για να προσέχουν τον κόσμο και να τηρούνται οι αποστάσεις. Εχω χρέη τριών μηνών λόγω του lockdown. Τώρα με τα νέα πρόστιμα σκέφτομαι σοβαρά να βάλω οριστικό λουκέτο».

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το Σάββατο ανεστάλη για 15 μέρες η λειτουργία καταστήματος και στην Πλάκα και επεβλήθη πρόστιμο 3.000 ευρώ. Οι αρμόδιοι θα πρέπει πάντως να ξαναδούν τις διαδικασίες. Πέραν των κενών που υπάρχουν, δημιουργούνται εύλογες υπόνοιες για επιχειρηματικά παιχνίδια ή μεθόδους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε δωροδοκίες υπαλλήλων.

 

 

olympia

Back to top button